Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.06.24

Bombariadó a Zalaegerszegi Törvényszéken

Szerdán nem sokkal 11 óra előtt egy ismeretlen személy telefonált a Zalaegerszegi Törvényszékre, s közölte: „Bombát helyeztem el az épületben, s az 10 perc múlva robban...”.

 

zalaegerszeg-torvenyszek.jpg


A bírósági központi telefonszámára 10:51 perckor érkezett hívást követően a biztonsági szolgálat kiürítette a törvényszék, illetve járásbíróság épületét, s értesítette a rendőrséget.


A tűzszerészek átvizsgálták az épületet, de nem találtak robbanószerkezetet. A dolgozók 13:15 után térhettek vissza az épületbe.


A riadó miatt több tárgyalást is félbe kellett szakítani. A törvényszéken és a járásbíróságon négy-négy, a közigazgatási és munkaügyi bíróságon egy ügyet érintett azt eset. A tárgyalás folytatásról az egyes bírók döntöttek: az ügyek részét elnapolták, de amennyiben lehetőség volt rá, a tárgyalásokat az épületzár feloldása után folytatták.


A közveszéllyel fenyegetést a törvény bünteti. „Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.” - áll a 2013. július 1. napjától hatályos Büntető Törvénykönyvben.

(Forrás: Zalaegerszegi Törvényszék - Facebook)