Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.20

Bírót sértegetett, fegyőrre támadt egy elítélt a kanizsai bíróságon

Az engedetlen elítélt esete... Ki kellett vezettetni a tárgyalásról a tiszteletlenül viselkedő vádlottat, aki a fegyőrt is megtámadta.

A más ügyben elítélt, és jogerős szabadságvesztését töltő 36 éves vádlott ellen 2014 szeptemberében rablás bűntette miatt folyt büntetőeljárás a Nagykanizsai Járásbíróságon, ahova a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből állították elő.

nagykanizsa-birosag-beleptetorendszer-1.jpg

 

A tárgyalást vezető bírónak kétszer is rendre kellett utasítania tiszteletlen magatartása miatt, de nem volt foganatja. Amikor a bíró az igazságügyi elmeorvos-szakértői véleményt ismertette, a vádlott ismét indulatba jött, hangosan kiabálni, szitkozódni kezdett, ezért a bíró elrendelte a tárgyalóteremből való kivezetését.

 

A büntetés-végrehajtási őr a vádlottat megbilincselve, vezetőszáron kísérte ki, a vádlott az ajtóban azonban dulakodni kezdett vele, a felszólításoknak nem engedelmeskedett, aktívan ellenállt, megbilincselt kezével hadonászva megsértette a fegyőr kezét, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 

A vádlott ekkor visszafordult, és szitkozódva, fenyegetőzve elindult a bíróság tanácsa felé, ezért a bv. őr testi kényszer alkalmazásával földre vitte. Ezután fegyőrtársával csak közösen tudták megfékezni a dühöngő, csapkodó, rugdalózó terheltet.

 

A fenti cselekmény miatt a férfi – mint többszörös visszaeső -ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járásbíróság előtt - tudatta szerdán a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.