Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.22

Bíróság elé megy a becsehelyi Casanova

A hiszékenység vámszedője a nő szerelmét kihasználva 600 ezer forintot csalt ki...

A korábban már többször büntetett 34 éves becsehelyi férfi egy internetes közösségi oldalon megismerkedett egy zalaegerszegi nővel.

Álnéven mutatkozott be, és valótlan adatokat közölt, így azt, hogy német állampolgár, Frankfurtban született, jogot tanult, családja külföldön él, egy, az édesapja tulajdonában lévő cégnél dolgozik, s emellett autók exportjával és importjával foglalkozik.

 

csalo-casanova.jpg

 

2014 október végére személyes találkozót beszélt meg a sértettel. A férfi az ismeretség, a találkozások során kialakult személyes-érzelmi kapcsolatot kihasználva kevesebb mint egy hónap alatt különböző ürügyekkel, valós alap nélkül pénzösszegeket kért és kapott a nőtől.

Igy pénzt kért a gépkocsijának javítására, édesanyja kórházi, temetési kiadásokra, majd az örökléssel kapcsolatos ügyvédi költségekre, a későbbiek során édesapja temetéssel kapcsolatos kiadásaira, és további ügyvédi költségekre.

Miután a nő pénze elfogyott, a férfi még arra is rávette, hogy adja zálogba az ékszereit. A csalással okozott összkár így 606.250 Ft, mely nem térült meg.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben csalás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon - tudatta a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.