Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.12

Egy 1980-ban született becsehelyi férfi 2022. január 28-án 18 óra 25 perckor a 7536. számú mellékúton közlekedett egy Ford Mondeo típusú személygépkocsival Borsfa irányából Becsehely felé.

Amikor a mellékút 1+755. kilóméterszelvényébe ért a záróvonal közelében, a bal első visszapillantó tükrével összeütközött a vele szemben közlekedő nő által vezetett Nissan Tiida típusú személygépkocsi bal első visszapillantó tükrével.

birosag.jpg

Az ütközés hatására a vádlott által vezetett személygépkocsi bal első visszapillantó tükre letörött és a helyszínen maradt, míg a nő által vezetett jármű bal első visszapillantó tükre a bal első ajtó üvegének csapódott, azt betörte és az üvegszilánkok egy része az utastérbe hullott, ahol a jármű vezetőjén kívül a jobb első ülésen egy lány foglalt helyet.

A vádlott az ütközés észlelése ellenére a helyszínt elhagyta anélkül, hogy meggyőződött volna arról a baleset következtében bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorult-e.

Az ütközést követően a nő az ütközési ponttól közel 60 méterre, a valkonyai elágazóban megállt és értesítette a rendőrséget, majd a helyszíni szemle befejezéséig, 20 óra 14 percig a helyszínen maradt. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de annak reális lehetősége meg volt a bal első ajtó üvegének betörése és az üvegszilánkok egy részének utastérbe csapódása miatt.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.