Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.23

A vád szerint a vádlott nő és a katolikus pap 2018 második felében ismerkedtek meg Szombathelyen. Közös munkájuk miatt hetente többször találkoztak. A nő 2020-ban bevallotta a férfinak, hogy beleszeretett, a sértett azonban közölte, hogy nem kíván vele kapcsolatot létesíteni. Ezt a vádlott nem fogadta el és annak ellenére is kereste a férfi társaságát, hogy az igyekezett elkerülni őt.

A sértettet 2021 nyarán áthelyezték Zala megyébe. Ám a vádlott ennek ellenére sem hagyott fel a közeledésével: 2021. augusztus 14. és december 2. között – a férfi kifejezett akarata ellenére – telefonon és személyesen is zaklatta. Naponta többször, néha éjszakai is hívogatta a sértettet, összesen 74 alkalommal.

pap.jpg

(A fotó illusztráció)

Ezen felül heti rendszerességgel személyesen is megjelent a férfi lakásánál. A plébános elzárkózott a találkozástól, ezért a nő 2021 novemberében két héten keresztül minden olyan szentmisén megjelent, amelyet a férfi celebrált. Egy alkalommal a nő a sértett lakásába is bement, ahol igyekezett érzelmei megvallására bírni a férfit, aki azonban távozásra szólította fel a vádlottat.

Miután ennek a nő nem tett eleget, a sértett a hátsó ajtón keresztül próbált menekülni, miközben hívta a rendőrséget. A vádlott azonban kulcsra zárta az ajtót, így a férfi végül a fürdőszoba ablakán keresztül jutott ki. Ezt követően a nő is távozott.

Néhány nappal az esetet követően a vádlott egy levelet hagyott a plébános autójának szélvédőjén, amelyben hangoztatta azon meggyőződését, hogy a sértett szereti őt és azzal fenyegette meg a férfit, hogyha nem beszél vele és nem lesz hozzá őszinte, magánügyüket a nyilvánosság elé tárja. A sértett ezt követően a rendőrséghez fordult.

Az zaklatás minősítésű ügyet szeptember 27-én tárgyalják a Lenti Járásbíróságon, ahol elsőfokú nyilvános előkészítő ülés során a vádlott (K.R.) kihallgatása várható - olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék nyilvános tárgyalási jegyzékében.

Előzmények itt: Megszállottan üldözte szerelmével a katolikus papot, Lentiben emeltek vádat ellene