Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.30

Beleszeretett 15 éves nevelt lányába a zalai férfi

Kiskorú V. Veronika ... sértett B. Mónika és V. József alkalmi kapcsolatából született 2000. június 17-én. A szülők kapcsolata ezt követően rövid időn belül megromlott, szakítottak, majd B. Mónika a kiskorú sértett 3 éves korában élettársi kapcsolatot létesített B. Zoltán terhelttel, akivel később, 2016. évben házasságot is kötöttek.

 

serdulo-kislany.jpg

 

A kiskorú gyermek édesanyja és a terhelt a Zala..... szám alatti családi házban éltek, közös háztartásukban kiskorú V. Veronika ... sértetten kívül még négy közös szintén kiskorú gyermeket neveltek. Kiskorú V. Veronika ... sértettnek a nevelőapjával való kapcsolata 2015 nyaráig kiegyensúlyozott volt, B. Zoltánra az apjaként tekintett. Ekkora azonban a kiskorú sértett felcseperedett, nőiessé vált, amelyre B. Zoltán terhelt is felfigyelt.

 

A terhelt ettől kezdődően a 15 éves kiskorú sértettre már nem gyermekeként, hanem nőként tekintett, benne intim vágyainak tárgyát látta, akibe a hosszabb ideje monogám élettársi kapcsolatban élő B. Zoltán beleszeretett. B. Zoltán ezután az erkölcsi normákat figyelmen kívül hagyva a természetes kapcsolatot meghaladó módon közeledni kezdett kiskorú V. Veronika ... sértett felé, amely az édesanyjával rivalizáló, tinédzserkorú sértettnek nem volt ellenére, az ellenkező nemmel még éppen, hogy csak ismerkedő sértettnek kezdetben még tetszett is, hogy felkeltette egy férfi figyelmét.

 

B. Zoltán innentől kezdve a kiskorú sértettet hetente legkevesebb kétszer rávette arra, hogy amikor a család többi tagja nem tartózkodott otthon, avagy már elaludtak, a lakóházban találkozzon vele. B. Zoltán a találkozások során a nemi vágyának felkeltésére alkalmas módon, a kiskorú sértettet szájon csókolta,  simogatta,  fogdosta. B. Zoltán intim kapcsolatot is akart létesíteni a kiskorú sértettel, szóban többször erre utaló kijelentést tett neki, jelezte felé, hogy „ő szeretné elvenni a szüzességét”, amelyre végül nem került sor.

 

A kiskorú sértett ugyanis a nevelőapjával való fenti kapcsolata során többször elbizonytalanodott annak helyességét illetően, ezért B. Zoltán mind szóban, mind intim tartalmú internetes  üzenetekben a kapcsolat folytatására buzdította a sértettet, folyamatosan arról győzködte őt, hogy a kapcsolatuk teljesen normális. B. Zoltán a 2016. november 24-én 00.20 perckor a kiskorú sértettnek küldött üzenetében is jelezte, hogy „meg lett beszélve, hogy meddig és miket csinálunk”, „ezt simán meg lehet csinálni okosan”, „felejtsd el, hogy az apád vagyok”, „az csak egy dolog, hogy annak tekintesz”, „vedd tudomásul, hogy nem vagyok az apád”.

 

A 2016. november 24-én 00.23 perckor elküldött  üzenetében szintén tovább győzködte a sértettet, hogy „hetente kétszer vagy háromszor kijössz és megöleljük egymást, meg közben megy a csók, mi olyan nehéz ebben”, „ennyi rosszaságot igazán bevállalhatnál”, „legyél bevállalósabb velem kapcsolatban”, „nem vagy már kislány”, „egy kis izgalom már kell az ilyen korú lányoknak, mint Te vagy”.

 

B. Zoltán a cselekményével alapvető tilalmakat, és tabukat tört meg, torz kapcsolati képletet közvetített a kiskorú gyermek felé, amellyel kiskorú V. Veronika ... erkölcsi és psychés fejlődését fokozott mértékben veszélyeztette. B. Zoltán nevelőapa pusztán a saját vágyai kiélése érdekében nem nyújtott biztonságot és védelmet a kiskorú gyermeknek, hiszen tőle a gyermek érett irányítást és megfelelő példamutatást nem kapott, ráadásul még további feszültséggel is megterhelte a gyermeknek az anyával való kapcsolatát. B. Zoltán terhelt ugyan tisztában volt tette következményeivel, azonban azzal csak azt követően hagyott fel, hogy a kiskorú sértettel való kapcsolata a gyermek iskolájában 2016. november 25-én kiderült, és ezért a terhelttel szemben rendőrségi eljárás indult - olvasható a Nagykanizsa Járási Ügyészség vádiratában.