Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.14

Egy 1968-ban született zalaegerszegi férfi 2021. október 15-ről 16-ra virradó éjjelen Kaposváron egy zenés rendezvényen kábítószert fogyasztott, amelytől bódult állapotba került.

A vádlott a rendezvényről a kora reggeli órákban kábítószertől befolyásolt állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül, az általa üzemben tartott Ford Mondeo típusú személygépkocsit vezetve lakóhelyére, Zalaegerszegre közlekedett. Ezután a vádlott hamarosan, kábítószertől továbbra is befolyásolt állapotban ismerőse kérésére a gépkocsival Zalaegerszegről tovább indult, útközben Sárhidán őt utasként felvette, majd onnan Lovászi irányába közlekedett, amikor 10 óra 38 perckor a Kissziget és Ortaháza közötti útszakaszon rendőri intézkedés alá vonták.

A cselekmény elkövetésekor a vádlott vérében amfetamin, míg a vizeletében amfetamin és benzoilekgonin volt kimutatható, amelyek amfetamin és kokain fogyasztását igazolják. Az amfetamin és a kokain kábítószernek minősülnek.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

birosag.jpg