Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.02

Bedrogozva vezette a teherautót Zalában

Az ügy két zalai vádlottja 2021. augusztus első napjaiban keszthelyi szórakozóhelyeken ismeretlen személyektől csekély mennyiségű amfetamint tartalmazó port, illetve csekély mennyiségű marihuánát szereztek meg fogyasztás céljából, mely kábítószereket a szórakozóhelyeken el is fogyasztották.

A két férfi 2021. augusztus 03. napján 18 óra körüli időben Szentpéterúron, a Petőfi Sándor utcán közlekedett úgy, hogy az egyikük kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett egy 3500 kg-ot meg nem haladó össztömegű tehergépkocsit, amikor a járművet - annak jármű rossz műszaki állapota miatt a rendőrök követni kezdték és megkülönböztető fényjelzés használatával megállásra szólították fel.

szentpeterur.jpg

(Fotó: Google Maps)

A bódult sofőr a jelzést figyelmen kívül hagyta, a tehergépkocsival haladt tovább, majd a Szentpéterúr, Petőfi Sándor utca egyik ingatlanának udvarára – a nyitott kertkapun keresztül – behajtott és ott a járművel megállt.

A vádlottakat ezt követően közúti ellenőrzés alá vonták, majd zavart viselkedésük miatt, kábítószer fogyasztás gyanúja okán mintavételre előállították, amely igazolta a kábítószer (amfetamin, marihuána) fogyasztását.

A vádlottak ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon - tájékoztatta honlapunkat dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebviteli ügyésze, helyettes szóvivője.