Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.12.11

Bedrogozva vezetett Zalában - A rendőröknek sem állt meg

Egy 1981-ben született pacsai férfi 2021. április 6-án 15 óra 33 perc körül kábítószertől befolyásolt állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy személygépkocsit Nagykapornakon, a 76. számú főúton Zalaegerszeg irányába, utasként a jobb első ülésen ismerősét szállította.

A vádlottat Nagykapornakon rendőri ellenőrzés alá kívánták vonni, azonban a vádlott a járművel nem állt meg, Orbányosfa településen át Zalaistvánd irányába haladt tovább, majd Zalaistvándon, a Jókai Mór utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében anyagi káros balesetet okozott.  

rendorseg-fenyhid.jpg

A vádlottat kábítószer fogyasztás gyanúja miatt mintatvételre előállították.
A vádlott vérében 10 delta-9-THC, 11-OH-delta-9-THC és delta-9-THC-COOH, míg vizeletében delta-9-THC-COOH volt kimutatható. A kannabisz (marihuána) és a delta-9-tetrahidrokannabinol kábítószer, illetve pszichotróp anyag. A vádlott 2021. április 6.-án kábítószer hatása alatt volt, mely a gépjármű vezetési képességét hátrányosan befolyásolta.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség járművezetés bódult állapotban vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.