Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.03

Egy 1961.-ben született zákányi férfi -az I. rendű vádlott- 2022. március 5-én Becsehelyen, az Ifjúság út 64. számú ingatlan előtt, az úttestre merőlegesen kialakított parkolóban állt egy személygépkocsival, a jármű eleje az úttest irányában volt. A személygépkocsiban a jobb első ülésen a felesége, a II. rendű vádlott foglalt helyet.

A vádlottak a becsehelyi faluházban egy rendezvényen vettek részt, majd 21 óra 30 perckor Fityeházára indultak. Az I.rendű vádlott által vezetett jármű mellett a bal oldalon, másfél méter távolságra állt egy Ford Transit típusú személyszállító kisbusz, amelyben ezen időpontban a vezetőülésben egy férfi, a jobb első ülésen egy nő foglalt helyet, a jármű jobb oldala mellett pedig két férfi állt.

becsehely.jpg

Az I. rendű vádlott a személygépkocsival, azt kissé jobbra kormányozva elindult, kihajtott az Ifjúság útra, majd tolatni kezdett és ennek során figyelmetlensége miatt nekiütközött a mellette álló jármű jobb első sárvédőjének és jobb első nyitott ajtajának a bal hátsó lámpájával. Ennek következtében a kisbusz nyitott állapotban lévő jobb első ajtaja bezáródott és odaszorította a jobb első ülésből éppen kiszállni szándékozó nő jobb lábát a küszöbhöz. Az I. rendű vádlott az ütközés hanghatását észlelte, ennek ellenére balra kormányozva ismét elindult a járművel, rákanyarodott az Ifjúság útra és a 7. számú főút irányába elhajtott.

A kisbusz mellett álló férfiak az I. rendű vádlott által vezetett személygépkocsi után futottak és kiabáltak a vezetőnek, hogy álljon meg. Az I. rendű vádlott ennek ellenére elhagyta a helyszínt anélkül, hogy meggyőződött volna arról, a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorult-e. II. rendű vádlott sem tett semmit annak érdekében, hogy házastársa ne hagyja el a baleset helyszínét, illetve, hogy a hatóságokat értesítse a baleset bekövetkezéséről.
A vádlottak a balesetet követően nem mentek fityeházi tartózkodási helyükre, az éjszakát a járműben töltötték, Szepetnek és Fityeház között egy erdei, földes úton megállva, s lakásukra csak hajnalban 4 óra 30 perc körül értek.
A baleset következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette, illetve segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.