Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.07

Az erőszakos zalai gyermekvédő asszisztens esete

Egy 1997-ben született novai férfi gyermekvédelmi asszisztensként dolgozott az EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ, Általános Iskola és Szakiskola Zalaegerszegen található gyermekotthonában.

2021 márciusában egy kiskorú fiú – a sértet t- a gyermekotthon V. nevelési egységének nappalijában hangosan vitatkozni kezdett egy gyermekvédelmi asszisztens nővel.

birosag.jpg

A szóváltás hangjaira a helyiségbe érkezett a vádlott, aki a sértetthez lépve megfejelte annak homlokát, majd egy kézzel megragadta a fiú nyakát, nekinyomta a sértettet a nappali és a nevelői szoba között található üvegablaknak, közben felszólította a sértettet, hogy fejezze be tiszteletlen magatartását.

A sértett megfogta a vádlott kezét azzal, hogy a vádlott „engedje el, mert a fogás fáj, és nehezen kap levegőt”, mire a vádlott felszólította, hogy „engedj el, te kis f…..ó”, majd - miután a sértett elengedte a kezét - ő is elengedte a fiút.

A bántalmazás következtében a sértett sérülést nem szenvedett. A vádlott, mint gyermekvédelmi asszisztens közfeladatot ellátó személy.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.