Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.05

A Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki ismeretlen társaival együtt valótlan internetes hirdetések feladásával csalt ki pénzt.

A megállapított tényállás szerint a vádlott – társaival együtt – 2020 júniusában elhatározta, hogy nehéz anyagi körülményei miatt, illetve mivel rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett elektronikai cikkeket hirdet egy internetes portálon.

csomagszallitas.jpg

Az eladásra kínált eszközök – laptop, mobiltelefonok, autórádió – nem álltak sem a vádlott, sem társai rendelkezésére, ezért olyan tárgyakat (pl. kalapács, törött laptop váz, értéktelen mosógép alkatrész) adtak fel valótlan feladói adatokkal a postán, amelyek értéke jócskán alulmúlta a hirdetésben szereplő termékek árát.

Az átvételkor kifizetett összegeket a posta a vádlott bankszámlájára utalta át, amelyeket a férfi készpénzben felvett, majd társaival együtt elosztottak. A vádlott 8 sértettnek összesen 220.415 forint kárt okozott, amelyből az eljárás során 59.945 forint megtérült.

A vádlott tettével 8 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétségét valósította meg, ezért őt a bíróság 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 136.280 forint kártérítés megfizetésére kötelezte.

A büntetővégzés jogerős - tudatta honlapunkkal dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.