Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.09.20

Anya és lánya közel 4 milliót csalt ki egy hiszékeny férfitől Zalában

Egy idősebb zalai  férfi  2014-ben   társkereső hirdetést adott fel egy helyi lapban, melyre álnéven  egy  zalaegerszegi nő jelentkezett.  Elmondta, hogy  egy  óvodában dolgozik. Kettejük között rövid időn belül bizalmi, majd intim kapcsolat alakult. A nő elhatározta, hogy valótlan indokokkal  pénzt fog kicsalni tőle. A cselekmények során ebben   segítségére volt -rábeszéléssel, és fuvarozással-  a szintén álnéven bemutatott, és egyébként Németországban  örömlányként dolgozó  29 éves  leánya is.  

 

oromlany.jpg

 

Azzal az indokkal, hogy a nő -nem létező-  lakását nagy összegű tartozása miatt  árverezni fogják, annak kiegyenlítésére  több részletben  a férfitől  kicsaltak  1.840. 000 Ft-ot, majd ugyanezen célra több pénzintézettől  felvetettek vele  további  480.000 Ft-ot is.

A nő arra is rábírta a férfit, hogy  munkahelyére -az óvodába- is  vásároljon hitelre  különböző híradástechnikai  eszközöket azzal, hogy majd az óvoda   fogja fizetni a törlesztőrészleteket.
Így különböző áruházakban,  más-más  pénzintézet finanszírozásával  laptopokat, táblagépeket, televíziókat, háztartási gépet és mobiltelefonokat  vásárolt mindösszesen  1.525.215 Ft kárt okozva.

A férfi tényleges  kára 3.845.215 Ft volt, de a járulékos költségekkel együtt összesen  csaknem 5.000.000 Ft kára keletkezett.  

A Zalaegerszegi  Járási és Nyomozó Ügyészség a két nő ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.