Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.06

Állatkínzás Zalában - Ki kellett operálni a kiéhezett kutya nyakából a láncot

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy zalabaksai asszony ellen, mert kutyájának a nyakába belenőtt a vaslánc, az éheztetés pedig maradandó látásromlást okozott az ebnek - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

 

allatkinzas-1.jpg

 

A nő a zalabaksai lakóházának udvara melletti területen, a tarlón tartotta három-négy év körüli, nagytestű keverékkutyáját. Az eb úgy volt kikötve a kutyaház mellé, hogy a nyolc méter hosszú lánc feltekeredve 80 centiméteresre rövidült.

 

A kutya kórosan sovány volt, szőrzetébe és bőrébe belenőtt a nyakán körbetekert vaslánc, amikor az idén januárban az állatvédelmi járőrszolgálat munkatársai rátaláltak.

 

A kutya állatorvosi vizsgálata során megállapították, hogy a nyaka tele van sérülésekkel, sebekkel. A vaslánc annyira belenőtt az eb sebeibe, hogy azt csak műtéttel lehetett eltávolítani. A kutyát 2012-ben oltották be utoljára, azonosító chipje nem volt.


A tartós éheztetés miatt a kutya - maradandó egészségkárosodásként - csökkent látóképességűvé vált. Gazdája ellen állatkínzás miatt emelt vádat a Lenti Járási Ügyészség a Lenti Járásbíróságnál.

(A fotó illusztráció.)