Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.04

Állatkínzás miatt áll bíróság elé egy zalai rendőr

Egy 35 éves zalaegerszegi  hivatásos állományú rendőr zalaegerszegi  házas ingatlanának udvarára a kerítés résein, vagy az alatta kotort  mélyedésen keresztül  rendszeresen átszökött  szomszédja  Hógolyó nevű  közepes termetű keverék kan kutyája. A szomszédját többször felhívta a kerítés megjavítására, eredménytelenül.  A kutya  2016. február 16-án reggel ismét átszökött,  ezért  a férfi  elővette a lakásában tartott számszeríját,  kiment az udvarra és a kertjén átfutó kutyát egy 40 cm hosszúságú nyílvesszővel meglőtte.

 

kutyat-lott-le-szamszerijjal.jpg


A nyílvessző átszúrta a tüdejét, melynek  következtében  elpusztult.  A férfi  – nem törődve a cselekményt észlelő szomszéd kiabálásával - a kutya tetemét egy műanyag zsákba tette, majd személygépkocsijával a Zalaegerszeg és Gellénháza közötti út mellett található erdős területre vitte, ahol egy elhagyatott részen kidobta.
A rendőrök a  lakásban lefoglaltak egy 4.5 mm kaliberű, Slavia 631 MODEL 77 típusjelzésű légpuskát, mely az  igazságügyi fegyverszakértő véleménye szerint lőfegyvernek minősül.   A férfi a   megszerzéséhez és tartásához szükséges engedéllyel nem rendelkezett.
A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség  a férfi ellen  állatkínzás vétsége és  lőfegyver engedély nélküli tartásával  elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.