Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.04.30

Alkohol és emberölés Zalaegerszegen

A közös borozgatás veszekedésbe, majd tettlegességbe torkollt, végül a nő szíven szúrta párját...

 

A házastársak italozó életmódot folytattak, házasságuk jelentősen megromlott, mindennaposak voltak a tettlegességig fajuló veszekedések.

sziven-szurta.jpg


A 47 éves zalaegerszegi nő 2014. június 16.-án reggel az előző napi italozástól némileg bódultan az egyik italboltban rögtön megivott egy pohár bort. Bevásárlás után betért egy presszóba, ahol a férjével elfogyasztottak további több mint egy liter bort.

 

Hazatérve tovább italoztak, ettek, majd összeszólalkoztak, és veszekedni kezdtek. Felnőttkorú fiúk ekkor megpróbálta az anyját csitítani, mire a nő egy 15 cm pengehosszúságú késsel megfenyegette.

 

A házastársak között a vita folytatódott, dulakodás alakult ki, melynek során a nő a férjét először szabad kézzel, számtalan könnyebb sérülést okozva bántalmazta, majd egy rövidebb pengéjű késsel támadt rá, és megvágta a jobb alkarján. Ezután a nő a férfit - védekezése ellenére- a nála lévő 7 cm pengehosszúságú késsel egy bordát is átvágva szíven
szúrta.


A sérült férfihez a nő hívott mentőt azt állítva, hogy a férje megszúrta magát. A kiérkező mentők a férfit újraélesztették, állapotát stabilizálták, a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára beszállították, ahol azonban a keringése leállt, és elhunyt.


Szívsérülése olyan súlyos és az élettel össze nem egyeztethető sérülés volt, hogy életének megmentésére semminemű szakszerű, célszerű orvosi ellátás mellett sem volt esély.


A Zala Megyei Főügyészség a nő ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Törvényszék előtt - tudatta a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.