Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.03

Alkalmi légyottból rablás

Rablás bűntettével vádol a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfit és egy nőt, akik még 2017 őszén az alkalmi légyottra érkező sértettet egy győri utcán testszerte bántalmazták, majd kirabolták.
A vád szerint a harminchat éves sértett a világhálón ismerkedett meg a nővel, akinek pénzt ígért alkalmi együttlétért cserébe.
A találkozásukkor azonban a nő a sértettet egy boltba vezetve kifigyelte, hogy van-e pénz a sértettnél, majd az utcán, a várakozó társának, egy férfinak szólt, hogy „ő az”.

lany-az-utcan.jpg

(A fotó illusztráció. Google Maps)

Ezután a férfi a sértettet a földre lökte, majd mindkét elkövető testszerte és fején is ütötte-rúgta a sértettet.
A férfi ezen felül rá is ült a földön fekvő sértettre, fojtogatta őt, illetőleg megfenyegette, hogy meg fogja ölni, majd szólt a nőnek, hogy vegye el a sértett pénztárcáját.
Azt a nő el is vette, abból 30.000 forintot eltulajdonított, majd visszalépett a védekezésképtelen sértetthez, a pénztárcát a földre dobta, és a sértettet többször újra megütötte.
Az elkövetők ezután távoztak a helyszínről.
A sértettnek a cselekmény kapcsán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, és a mobiltelefonja is összetört.
A kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel vádolt elkövetők előzetes letartóztatásban várják az eljárás folytatását.
(Forrás:
ügyészség.hu)