Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.18

Agresszió a szentgyörgyvölgyi futballpályán, majd Lentiben

Egy 1988-ban született helyi férfi 2021. július 31. napon Szentgyörgyvölgy, Kossuth u. 31. szám alatti művelődési ház melletti futballpályán 18 órakor kezdődött Szentgyörgyvölgy - Zalalövő labdarúgó mérkőzésen nézőként vett részt, ahol ittas állapotban a meccs során volt csapattársait, a szentgyörgyvölgyi játékosokat szidalmazta, továbbá a pályára alsónadrágban befutott.

A futballmérkőzés lefújását és befejezését követően 20 óra körül a nézők a futballpálya területét elhagyták, a szentgyörgyvölgyi futballcsapat tagjai pedig a művelődési házban lévő öltözőbe vonultak, ahová a vádlott követte őket. A csapattagok a vádlottat ittas állapota miatt az öltözőből kivezették, hogy az esetleges agresszív viselkedését megelőzzék.

birosag.jpg

A vádlott az épületen kívül, az öltöző ablakai mellett állt meg, ahol – abbéli indulatában, hogy egyik volt csapattársa rá megjegyzéseket tett – az öltöző középső, 1 x 1 méter nagyságú ablakát egy alkalommal ököllel megütötte, minek következtében a kétrétegű műanyag ablak külső rétege kitört, 15.000.- Ft kárt okozva. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelő személyekben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.
Az ittas állapotú vádlott a mérkőzést követően, 2021. július 31-én 20 óra 30 perc körül előbb Szécsiszigeten, majd alkalmi ismerőse társaságában Lentiben folytatta az italozást.

Az ittas állapotban lévő vádlott 23 óra körül észlelte, hogy az egyik kávézó belső helyiségében barátai társaságában tartózkodik ismerőse, és volt barátnője. A vádlott odament a férfihez, akit üdvözlést követően minden előzmény és ok nélkül egy alkalommal pofon ütött, majd kiment a kávézó külső teraszán kijelölt dohányzóhelyre, ahol megszólította a szintén ott dohányzó, széken ülő nőt.

Miután ő nem válaszolt neki, a vádlott a haját megtépte és bal lábfejét megrúgta, majd visszatért a kávézó belső helyiségébe, ahol a korábban általa pofon ütött férfit előbb szóban inzultálta és szidalmazta, majd hirtelen őt több alkalommal a tarkótájékon és a nyakán ököllel megütötte, egy alkalommal ágyékon rúgta, végül biliárdgolyókkal megdobálta. A sértettek a bántalmazás során sérülést nem szenvedtek.
A vádlott erőszakos, támadó fellépésének a barátai vetettek véget, akik a kiabáló vádlottat a helyiségből kivezették.

Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.