Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.30

A zalai biciklis Don Quijote és a sorompó

Egy 1979-ben született zalaegerszegi férfi 2022. február elsején 19 óra 55 perckor – erősen ittas állapotban – a kerékpárját maga mellett tolva megérkezett a Zalaegerszeg, Landorhegyi utca 21. szám alatt található Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ gépjárművek be- és kiléptetésére szolgáló sorompójához, amelyet kezével és lábával megrongált oly módon, hogy az működésképtelenné vált.

A vádlott egyensúlyát nehezen megtartva és kerékpárjába kapaszkodva először rúgó mozdulatokat tett a sorompó irányába, amelyet azonban nem talált el, majd egyensúlyát vesztve a földre esett. Mikor a vádlott felállt, két kézzel ráfogott a sorompóra és azt erőből elkezdte maga előtt tolni, amelynek következtében a sorompó eltörött, és az aszfaltra hajlott, a vádlott pedig ismét elesett.

don-quijote.png

(Fotó:YouTube)

A földről felállva a vádlott a törött, de még az azt tartó oszlophoz kapcsolódó sorompót a végénél fogva az aszfaltról felemelte, és erővel tovább tolta maga előtt a tartó-oszloppal való ütközésig, majd a sorompóval a kezében az ellentétes irányba a fenti módon haladt, majd a sorompót a végénél nekivágta az aszfaltnak, amelynek hatására a sorompóból az azt tartó oszlop közeli részénél a kábelek kiszakadtak.
 
Ezután a vádlott néhány alkalommal a törött sorompóba, az oszloprésznél kilógó kábelek irányába rúgott, végül két kézzel felemelve – különböző irányokba – hajtogató mozdulatokat tett a sorompóval. A vádlott végül elesett, pár percig feküdt a földön a törött sorompó mellett, majd két ismeretlen személlyel távozott a helyszínről.

A vádlott fenti cselekményével 236.188,- Ft kárt okozott, amely nem térült meg. Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.