Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.05.03

A németek bevonták a zalai kamionos jogsiját, aki újat igényelt itthon, de lebukott

A Mainz-i Rendőrkapitányság Heidesheim-i Autópályarendőrsége tavaly júliusban Németországban a 60. számú autópálya melletti Heidenfahrt/Nord benzinkút és pihenőhely területén ellenőrzés alá vonták  az 57 éves – egyébként  már többször büntetett óhídi férfit, aki egy tehergépkocsit vezetett.

teherauto-jogositvany.jpg

Az ellenőrzés során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a sofőr a Németország területén történő gépjárművezetéshez érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért, illetve a férfi által kilélegzett levegőben mért alkoholkoncentrációra figyelemmel elvették a kamionos nevére  kiállított és általa bemutatott vezetői engedélyt, majd azt a Mainz-i Ügyészség bevonta.

A terhelt ezt követően tavaly július végén megjelent a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának Hévízi Kormányablakánál, ahol valótlanul azt állította, hogy a vezetői engedélyét 2018. július 07. napján Németországban elveszítette, és ezzel egyidejűleg új vezetői engedélyt igényelt. A terhelt fent hivatkozott nyilatkozata miatt valótlan adat került a közhiteles nyilvántartásba.

A sofőr ügyében a Keszthelyi Járási  Ügyészség  közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat - tudtuk meg dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.