Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.25

Egy 1958-ban született nagykapornaki férfi még 2021. október 1. napján az esti órákban a Nagykapornak, Fő utcai sörözőben erősen ittas állapotban kötekedni kezdett két férfivel.  

A vádlott hosszas kötekedő magatartást követően a söröző teraszán odament egyikőjükhöz, két kézzel megragadta a ruházatát, és dulakodni kezdett vele. A dulakodás során a vádlott ittassága miatt a földre esett. A férfi a vádlott magatartása miatt úgy döntött, hogy inkább hazamegy, ezért lement a teraszról a járdára, azért, hogy ott megvárja társát és együtt haza induljanak.

okol.jpg

(A fotó illusztráció)

A vádlott eközben továbbra is szidalmazta, provokálta és veréssel fenyegette, majd a teraszról kihajolva akarta elérni, egy sörösüveggel próbálta megütni őt, azonban mivel a járdán álló férfit a teraszról nem érte el, a sörösüveggel, és egy pohárral megpróbálta megdobni. A társa ekkor a védelmére kelve odament a vádlotthoz, és köztük dulakodás alakult ki. Megütötte a vádlottat, aki az ütések elől hátrálni kezdett, és a terasz lépcsőjéről leesett.

A vádlott cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.