Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.05

Egy 1955-ben született pusztaszentlászlói férfi egy zalaegerszegi kft. gépjárművezető szakoktatójaként 2022. február 25-én első vezetés óráját tartotta egy lánynak, amelynek során a fiatal felnőttkorú sértett irányába zavarba ejtő, obszcén tartalmú kijelentéseket tett, így például „biztos benedvesedett”, vagy például „nedves-e már a bugyija”.

birosag.jpg

Ezt követően a lány még egy alkalommal, 2022. március 2-án vett órát a vádlottól, amely órára az előzmények miatt a barátnőjével együtt érkezett, aki az órán a lánnyal a gépjárműben tartózkodott. Ezen alkalommal a vádlott ismét az első órán elhangzottakhoz hasonló, szemérmetlen tartalmú megjegyzéseket tett a lány irányába – annak barátnője, füle hallatára.

A vádlott ekkor azt mondta a sértettnek, hogy „nyálazzam meg a bal cicidet, utána meg a jobbikat, utána meg megyünk lejjebb is, jó?.....”. A második órát követően a sértett ott hagyta a vezetést oktató iskolát.

Az oktató a vezető-oktató órákon tanúsított viselkedésével és kijelentéseivel a sértettel szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsított, amely a nő emberi méltóságát sértette.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.