Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.14

A lovászi díler

Egy 1987-ben született, maga is kábítószer fogyasztó férfi 2018. májusában Ausztriában egy koszovói ismerősétől fogyasztás, és az azzal való kereskedés végett kábítószert vásárolt, majd azt Szlovénián keresztül Magyarországra hozta. A kábítószereket Lovászi ingatlanokban rejtette el, a kábítószer egy kisebb részét elfogyasztotta, a nagyobb részéből értékesített, illetve arra előkészített, adagolt és csomagolt.

Összejöveteleket szervezett különböző helyeken a Balaton parton, Keszthelyen és Lovásziban, amelyeken  általában 10-12 fő volt jelen. A résztvevőkkel közösen az általa biztosított kábítószerből (amfetamint, speedet, extasyt, marihuanát és LSD bélyeget) fogyasztott, a résztvevőkkel a számukra átadott kábítószerek árát kifizettette. A közös összejövetelekre évi 5-10 alkalommal került sor, az amfetamin grammját 3.000 Ft-ért, extasy tablettákat 2-3.000 Ft-ért, a maruhuanát 3.500 Ft/gramm, az LSD bélyeget 4.000 Ft-ért, a kokain grammját pedig 30.000 Ft-ért adta.

lovaszi.jpg

A vádlott rendszeres haszonszerzésre törekedve kábítószer értékesítéséből tartotta fenn magát, a nála lefoglalt kábítószereket is értékesíteni kívánta.

A nyomozó hatóság 2021. május 15. napján, a Lovászi szőlőhegyen egy, a vádlott tulajdonában lévő hegyi ingatlan közelében lévő elhagyatott, használaton kívüli pincében több nylontáskában lefoglalt mindösszesen
3955 gramm bruttó tömegű – részben kisebb mennyiségben gyorszáras átlátszó tasakokba kiporciózott, valamint Multipower Whey feliratú zacskóban lévő - növényi törmeléket.

Ugyanezen a napon a nyomozó hatóság a vádlott Lovászi lakóhelyén és az ott lévő gépkocsijából 3 db növényi törmelékkel szennyezett, a szőlőhegyi ingatlanban találttal megegyező, szürke-kék színű Whey proteines zacskót, alufóliában lévő
1,7 gramm bruttó tömegű és 1 kg bruttó tömegű port,
5,9 gramm bruttó tömegű növényi törmeléket,
174 gramm bruttó tömegű tablettát,
1 db bélyeget,
9,6 gramm bruttó tömegű „kristályt”,
1 gramm és 3,1 gramm bruttó tömegű egyéb anyagot,
24 db cannabis magot, kábítószer adagolásához használatos eszközöket és csomagolóanyagokat (egy db zöld színű növényi törmelékkel szennyezett nylon zacskóban lévő digitális mérleget, egy db fóliahegesztőt, 4 db különböző méretű nylon tasakot és egy csomag különböző méretű, nagy mennyiségű gyorszáró tasakot)  whey proteines zacskóban, továbbá kötegelve 4485 eurót és 13.205.500,- Ft-ot,
1 db gázriasztópisztolyt,
1 db gumilövedékes pisztolyt a hozzájuk tartozó tárakkal és lőszerekkel együtt, valamint
1 db kardot foglalt le.

A lefoglalt anyagok kannabiszt, delta-9-THC-t, amfetamint, MDMA-t, ketamint, kokaint, LSD-t és 4-FMA-t tartalmaztak, míg a vádlottól lefoglalt magok cannabis magok.
A kannabisz, a delta-9-THC, az amfetamin, az MDMA, a ketamin, a kokain és az LSD kábítószernek minősülnek. A 4-FMA új psychoaktív anyagnak minősül.

A lefoglalt és az értékesített kábítószerek együttes hatóanyagtartalma meghaladja a jelentős mennyiség  alsó határát, annak 2640,41 %-a, de meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát is, annak 264 %-a.

Az ügyben a Zala Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr . Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.