Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.04

A kannabiszt termesztő zalai éttermes esete

Egy 1982-ben született zalaszentmihályi férfi 2021. év áprilisában az általa ismeretlen személytől szerzett kannabisz magokat a Zalaszentmihályon egy helyi étteremben műanyag kaspókba elültette. Ezt követően a vádlott a kannabisz magokból kikelt, növekedésnek indult 31 tő kannabisz növényt az étterem tetőterében tovább gondozta, azokat tápoldattal öntözte, illetve egy növénynevelő lámpa segítségével biztosított azok fejlődésének megfelelő körülményeket.

kannabisz-ultetveny-2022.jpg

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság az étteremben  2021. május 1.-én szemlét tartott, amelynek során az étterem tetőterében az egyik szobában feltalálta, majd lefoglalta a vádlott által termesztett 31 tő, legfeljebb 25 cm-es magassággal rendelkező kannabisz növényeket, valamint az azok neveléséhez használt lámpát.

A lefoglalt 31 tő kannabisz növény kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületeket, köztük delta-9-THC-t tartalmaznak. A kannabisz (marihuána) és a delta-9-tetrahidrokannabinol kábítószer, illetve az amfetamin pszichotróp anyag.
 
Az éttermes a fentieken túl amfetamint tartalmazó speed port, valamint marihuánát is szerzett ismeretlen személytől saját használatra 2021. április 30-át  megelőzően, mely kábítószereket el is fogyasztotta.

A vádlottól 2021. április 30-án 10 óra 35 perckor levett vizeletmintában az igazságügyi toxikológiai szakértői vélemény alapján delta-9-THC-COOH, valamint amfetamin volt kimutatható, amely kábítószer (marihuána és speed) fogyasztását, s e célból való megszerzését támasztja alá.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.