Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.06.21

A hévizi lottózó-rablás

Egy 1974-ben született román férfi építőipari segédmunkásként  egy hévízi hotel építésénél dolgozott 2021. októbere óta. A vádlott munkatársai felé tartozásokat halmozott fel, még a Romániába történő hazautazásra sem lett volna elég a pénze és mivel karácsonyra haza szeretett volna menni a családjához, elhatározta, hogy az általa gyakran látogatott Hévíz, Petőfi Sándor u.-i lottózóba megy és amikor az alkalmazott egyedül lesz az üzletben, pénzt szerez onnét.

A vádlott 2021. december 16-án több órán keresztül a lottózó körül várakozott, figyelt, majd mivel nagy volt a forgalom az üzletben, elhatározta, hogy másnap megy vissza. A Hévíz, József Attila u. 19-25. számú épületek között felfedezett egy elhanyagolt, gondozatlan területet egy romos házzal, ahol egy váltás ruhát rejtett el, hogy az eltervezett bűncselekmény megvalósítását követően, a menekülés során át tudjon öltözni.

heviz-lottozo-rablas-2021.png

A vádlott 2021. december 17-én 9 óra 55 perckor megjelent a lottózóban, sorsjegyeket vásárolt, majd a délelőtt folyamán több alkalommal is visszatért néhány perces eltérésekkel, újabb sorsjegyeket vásárolni. Mivel nem nyert nagyobb összeget, a Hévíz, József Attila utcai elhagyatott házhoz ment, ott átöltözött, majd visszament a lottózóhoz és figyelte, hogy az alkalmazott mikor lesz egyedül.

A vádlott 13 óra 39 perckor fejére húzott kapucnival, az arcának nagy részét elfedő, fekete színű maszkban bement a lottózóba, majd azonnal a pult mögé ment, ahol felszólította az alkalmazottat – a sértettet – hogy maradjon a helyén. Mivel a sértett felállt, a vádlott rátámadt, vele dulakodni kezdett és megütötte az arcát és a nyakát. A sértett próbált védekezni, eközben a földre került, ekkor a gyanúsított – pénz után kutatva – kinyitott egy szekrényt, majd miután ott nem talált, kihúzta a pult belső oldalán lévő fiókot és kimarkolta a fiókban lévő készpénzt.

A sértett a pult mögül távozni szándékozó férfit megpróbálta visszatartani, aki erre a sértettet ismét a földre teperte, majd megrúgta és a helyszínről sietve, több bankjegyet is hátrahagyva távozott, a kasszából 289.000 Ft készpénzt eltulajdonítva.

A vádlott ezután az elhagyatott házhoz menekült, egy ideig ott bujkált, átválogatta a pénzt, átöltözött, majd visszatért szállására, másnap pedig autóbusszal Budapestre utazott, hogy onnét Romániába menjen, ám Budapesten a rendőrség az autóbusz pályaudvaron elfogta őt.
 
A vádlott a lottózóban található 289.000 Ft készpénzt erőszakot alkalmazva vette el, ezzel pedig a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülését - a jobb kéz IV-es V-ös ujj közötti redő 1 cm-es szakított sebét, a nyak és az arc horzsolását, zúzódását – okozta.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.