Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.06

Egy 1979-ben született zalaegerszegi nő gyermekfelügyelőként dolgozott a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ zalaegerszegi gyermekotthonában.

2021. november 15. napján a kora esti órákban a vádlott a gyermekotthon 4. számú csoportjában tevékenykedett, ennek a csoportnak volt tagja a 2015. szeptember 8. napján született kiskorú lány sértett is.

birosag.jpg

A csoportban a gyerekek egész este nagyon elevenek, hangosak voltak, rosszalkodtak, ezért a vádlott feszült, ideges volt, elmaradt a teendőkkel, 20 óra körül segítséget is kért a másik csoport gyermekfelügyelőjétől. Ekkor a kk. sértett a fürdőszobában tartózkodott testvérével, játszottak, fröcsköltek, ennek során vizes lett az egyik, már lefürdetett és a vádlott által hálóruhába öltöztetett kisfiú pizsamája, aki a papucsáért ment vissza a fürdőszobába.

A vádlott bedobta a törölközőt a fürdőszobába a sértettnek és testvérének, a fröcskölés miatt a fürdőben megtépte kiskorú sértett haját, majd a szobákhoz visszamenve kolléganője segítségével átöltöztette a kisfiút. Ezt követően a másik gyermekfelügyelő visszament saját csoportjába, a gyermekfelügyelő pedig bement kiskorú sértett és testvére szobájába, ahol egy alkalommal tenyérrel megütötte a már ágyban fekvő, a hajtépés miatt síró kiskorú sértett arcát-fülét.

A vádlott ezután kiment a szobából, bevágta annak ajtaját, a gyerekek pedig felkeltek, felkapcsolták a villanyt, hogy megnézzék, nem vérzik-e a kiskorú sértett füle. A vádlott észrevette, hogy a gyerekek szobájában ég a villany, ezért ismét bement a szobába, és ismét pofon ütötte kiskorú sértettet, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A vádlott, mint gyermekfelügyelő közfeladatot ellátó személy.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás és védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett testi sértés bűntette miatt emelt vádat a napokban – tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.