Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.16

A feltört kocsi tulajdonosától kért segítséget a nagykanizsai tolvaj

A törvénnyel már több alkalommal összeütközésbe került 2001-ben született nagykanizsai férfi február 24-én - feltételes kedvezménnyel - szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből. Ezt követően visszaköltözött korábbi lakóhelyére, édesanyja tulajdonát képező, nagykanizsai hegyi ingatlanba.

A hivatalos munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező vádlott 2021. április 16. és 2021. május 6. napja közötti időszakban megélhetését vagyon elleni bűncselekmények elkövetése útján kívánta biztosítani. A férfi több lakásba, pincébe is betört és még autót is feltört úgy, hogy a kocsi tulajdonosától kért segítséget.

autofeltores.jpg

(A fotó illusztráció)

A férfi május 5-én éjszaka 22 óra 30 perc körüli időben Nagykanizsán, a Kazanlak körút 11. szám előtti parkolóban álló Suzuki Swift típusú személygépkocsit - ismeretlen módszerrel - kinyitotta, majd a gépjármű utasterét átkutatta, ennek során a váltónál lévő dobozból magához vett legalább 400 forintot, majd a kesztyűtartóban talált tanksapka kulccsal - annak ellenére, hogy vezetői engedéllyel sem rendelkezett - használat céljából beindította a járművet.

Ennek során a vádlott a személygépkocsival 5-6 méter megtétele után felugratott a padkára, ahol a parkolóhely előtti sövényben állt meg. Ezt követően egy ideig a kocsiban még zenét hallgatott, majd abból kiszállt, hogy segítséget kérjen a jármű útpadkáról való letolása érdekében.

Ennek során megszólította az éppen hazafelé tartó a tulajdonost, aki a vádlott cselekményéről tudomást szerezve, megpróbálta őt a helyszínen eredménytelenül visszatartani. Az ellopott pénzből a vádlott energiaitalt vásárolt.

A férfi ügyeiben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a vádlott ellen, mint különös visszaeső ellen jármű önkényes elvétele bűntette, lopás bűntette és vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.