Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.18

Egy 1980-ban született pacsai nő 2021. augusztus 25-én 17 óra 30 perc körül igen alacsony sebességgel vezetett egy Citroen C5 Sedan típusú személygépkocsit Pacsa város külterületén, a pacsai hegyre vezető kétirányú közúton a hegyi ingatlanok felől a pacsai lakóhelye irányába, utasként szállította a járművel unokahúgát, egy 13 éves lányt, aki ekkor fiú unokatestvérével együtt a gépkocsi csomagtartóján utazott.

Haladásuk során a csomagtartó szélébe – élébe - kapaszkodó lány keze megcsúszott, elveszítette egyensúlyát és a gépkocsiról hátrafelé a kavicsos-földes borítású úttestre esett.

birosag.jpg

A baleset következtében a 13 éves lány nyolc napon túl - 60 nap alatt - gyógyuló sérüléseket szenvedett, így más sérülések mellett orrcsont, metszőfogtörést, a nyakszirtcsontnak a koponyaalapra és a bal oldali sziklacsontra is terjedő törését.

A lánynál a balesetben elszenvedett sérülésekből maradandó testi fogyatékosságként az orr enyhe „S”-alakú görbülete – mely esztétikai romlásként értékelendő -, valamint az agy mindkét oldali homloklebeny alsó felszínén agyszerkezeti elváltozás és ezzel összefüggésben szaglászavar maradt vissza.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.