Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023.01.19

A bűnöző nő újabb akciói Keszthelyen

Egy 1975-ben született cserszegtomaji nő a sértett nő lányának megbízása alapján 2021. július első napjától heti egy alkalommal, szombati napokon látta el a betegségéből kifolyólag ágyhoz kötött sértett ápolását, gondozását díjazás ellenében. A leány az ápolási feladatok ellátása céljából vádlottnak kulcsot adott a sértett Keszthely, Fodor utcai lakásához. A vádlott júliusban egy hétköznapi napon a sértett lakásába a nála lévő lakatkulccsal bement és őszinte érdeklődést színlelve sértett bizalmával visszaélve, a sértett állapotát és figyelmetlenségét kihasználva a sértett ágya mellett lévő asztal polcán tartott pénztárcából a sértett tudta és engedélye nélkül 700.000 Ft-t elvett, majd a lakásból távozott.

A vádlott 2021. október 3-án 11 óra 30 perckor becsöngetett egy férfi Keszthely, Szendrei Júlia úti lakásába azzal, hogy az ürüggyel, hogy nagyon szomjas és vizet kér. A sértett a vádlottat a lakásba beengedte a konyhába vezette, ahol megkínálta egy pohár vízzel. A vádlott az idős sértett figyelmetlenségét kihasználva a sértettnek a konyhapult szélén lévő pénztárcájából a sértett tudta és engedélye nélkül 18.000 Ft-ot kivett és zsebre tett, majd a lakásból távozott.

birosag.jpg

A vádlott 2021. október 24-én 15 óra után a tulajdonos tudta és engedélye nélkül bement a sértett Keszthely, Csányi László úti családi házába és abba a szobába ahol éppen a sértett tartózkodott. A vádlott kihasználva, hogy az idős és hallássérült sértett az érkezését nem észlelte, a sértettnek az asztalon lévő pénztárcájából a sértett tudta és engedélye nélkül 10.000 Ft-ot kivett és zsebre tett. A sértett ezt követően vette csak észre a vádlottat, aki a megjelenése miatt meglepődött sértettet azzal igyekezett megnyugtatni, hogy szomjúságára hivatkozva kért egy pohár vizet. A sértett a vádlottat a házból a teraszra kivezette ott egy pohár vízzel megkínálta, ezt követően a vádlott az ingatlanból önként távozott.

A vádlott 2021. december 6-a után  beszélgetés céljából többször megjelent egy nő  Keszthely, Goldmark Károly utcai lakóházában, amelyek során igyekezett a sértett bizalmába férkőzni. Egyik látogatása alkalmával az időskorú sértett figyelmetlenségét kihasználva a sértettnek a szobában lévő barna és fekete pénztárcájából a sértett tudta és engedélye nélkül összesen 200.000 Ft-ot vett ki, azt zsebre tette és helyszínről eltávozott.

A vádlott 2021. december 30-án 8 óra után megjelent egy nő Keszthely, Goldmark Károly utcai lakóházában, ahol az idős koránál és egészségi állapotából fogva gyenge fizikumú, korábbi betegségéből kifolyólag bizonytalan állású és nehézkes járású, félénk, visszahúzódó sértettet több alkalommal a fején és a nyakán tenyérrel megütötte, majd közepes erővel meglökte, amelynek következtében a sértett a konyha padlójára zuhant. A vádlott a földön fekvő sértett megütötte, a lábába rúgott. A vádlott a bántalmazás során a sértettet folyamatosan szidalmazta, majd a bántalmazást követően a helyszínről eltávozott. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket – amelynek tényleges gyógytartama 4-6 hónap – szenvedett.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a vádlott mint különös visszaeső ellen nagyobb értékre üzletszerűen elkövetett lopás, kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette, valamint 2 rendbeli  szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész szóvivője.