Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.02

A balatonparti besurranó tolvaj

Egy 1987-ben született szolnoki férfi 2020. július 30-án délben Hévízen, a Széchenyi utcában található parkolóban kinyitotta a Flavius üzletház előtt leállított, kulccsal nem zárt, tehergépkocsi ajtaját, magához vette a sértett – járműben tárolt – Adidas márkájú hátizsákját a benne lévő Puma márkájú pénztárcával, megközelítőleg 35.000 Ft készpénzzel, a gépjármű indítókulcsával, szájmaszkkal, telefontöltővel valamint a sértett nevére kiállított személyazonosító igazolvánnyal, lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal, vezetői engedéllyel, adó- és társadalombiztosítási igazoló kártyával együtt, majd távozott a helyszínről.
A sértettől eltulajdonított dolgokat a készpénz kivételével rövid időn belül a közelében megtalálták.  A vádlott cselekményével 72.100 Ft kárt okozott a sértettnek, melyből 37.100 Ft megtérült.

balaton.jpg

A vádlott 2020. július 31-én késő este Keszthelyen, a Riviéra strand területén, egy padról vagyoni haszonszerzés céljából magához vette a sértett táskáját, a benne lévő pénztárcájával és Sony Xperia típusú mobiltelefonkészülékével, valamint egy gépjármű indítókulcsával és egy másik pénztárcával együtt, majd futva távozott a helyszínről. A sértett észlelte a vádlott a cselekményét, és a vádlott után sietettek. A vádlott menekülés közben a táskát eldobta, majd tovább futott. A vádlott végül – a rendőrség időközben értesített eljáró tagjainak a helyszínre érkezéséig – elfogásra és visszatartásra került. A sértettek tulajdonát képező dolgok maradéktalanul megtalálásra kerültek.

A vádlott 2020. szeptember 16-án délután a nyitott ajtón keresztül bement egy Hévíz, Vörösmarty utcai lakrészébe, majd jogtalanul eltulajdonította onnan a sértett tulajdonát képező táskát, a benne lévő pénztárcával, 15.000 Ft készpénzzel, továbbá a sértett nevére kiállított személyazonosító igazolvánnyal, lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal, adó- és társadalombiztosítási igazoló kártyával.

A vádlott 2020. szeptember 17-én este a nyitott ajtón keresztül bement egy másik Hévíz, Vörösmarty utcai  lakrészbe, majd jogtalanul eltulajdonított onnan kenyeret, táskát kolbászt szalonnát és tányért  4500 Ft. értékben.
 
A vádlott még aznap a nyitott kerítéskapun keresztül bement egy Hévíz, Park utcai apartmanház körbekerített területére, majd jogtalanul eltulajdonította onnan a sértett 80.000 Ft értékű, Treck Trekking típusú kerékpárját. Egy órával később ugyancsak a nyitott kerítéskapun keresztül – ismételten bement az ingatlan területére, majd jogtalanul eltulajdonította onnan egy másik sértett tulajdonát képező, 72.000 Ft értékű, Kellys Cross Trekking típusú kerékpárt is, a rajta lévő, 18.750 Ft értékű, Hamax márkájú gyermeküléssel együtt. A kerékpárok a Hévíz, Tavirózsa utca mögötti sportpályán még aznap megtalálásra kerültek.

A sértett 2020. december elején munkavégzés végett a tartózkodási helye és a munkahelye közötti útvonalon történő, rendszeres közlekedés céljából használatba adta az édesanyja, tulajdonát képező, személygépkocsit. A vádlott azonban 2020. december 18-án délután a sértett és a tulajdonos tudta és belegyezése nélkül – nem a munkába járás céljából - használta a járművet, azzal - járművezetéstől eltiltás hatálya alatt – a Hévíz és Zalaapáti közötti útszakaszon közlekedett, majd Zalaapátiban, a 75. számú főútról letért Esztergályhorváti irányába, a Zala töltésre, ahol rendőri intézkedés alá vonták.

Az ügyben a Keszthelyi Járási Ügyészség lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.