Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.27

89 éves férfit rabolt ki egy nő Zalaegerszegen

Egy 1979-ben született pókaszepetki nő 2021. június 30. napján 17 óra körüli időben becsengetett a sértett Zalaegerszeg, Takarék közi lakásába, a sértett azonban – mivel korábban már több ízben felkereste őt a vádlott azzal az ürüggyel, hogy segít az 1932-es születésű férfi gondozásában, mellyel a sértett nem szeretett volna élni – távozásra szólította fel őt.

birosag.jpg

A nő ekkor a sértett akarata ellenére benyomta az ajtót, belépett a lakásba, majd mellkason lökte a sértettet, aki idős korára tekintettel a lökés hatására a földre került. A vádlott ekkor több ízben megragadta a sértett bal alkarját és kezét, valamint a pántnál fogva kezére rögzített autóstáskáját azzal a céllal, hogy azt tőle elvegye, a sértett kezéről azonban a dulakodás ellenére sem tudta lerántani.

A dulakodás közben a nő a táskát elszakította és kivette abból a sértett pénztárcáját, majd az abban elhelyezett, legalább 190.000,- Ft-ot magához vette és elhagyta a lakást. A sértett az esés következtében a jobb könyöktáj, a jobb térdtájék és csípőízület 8 napon belül gyógyuló zúzódását, valamint a dulakodás eredményeként a bal alkar, a bal kéz háti felszínének többszörös és nagy kiterjedésű bőr alatti bevérzését, 8 napon belül gyógyuló zúzódását szenvedte el.

A nyomozó hatóság a 2021. június 30. napján tartott kutatás alkalmával a vádlottól lefoglalt 11.000,- Ft készpénzt, mely a nyomozás során a sértett részére kiadásra került, így a bűncselekménnyel okozott kár kis részben megtérült.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.