Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.07

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött azoknak a férfiaknak az ügyében, akik egy zalai baromfitelepről tulajdonítottak el tyúkokat.

A megállapított tényállás szerint az I. rendű vádlott élettársa egy zalai baromfi tenyésztelep vezetőjeként dolgozott. A pár – a tulajdonosok tudta nélkül – a telephelyen lévő szolgálati lakásban élt. Mivel a nő 2021-ben nem kapott év végi külön juttatást, az I. rendű vádlott elhatározta, hogy tyúkokat fog lopni a telepről és azok eladásából fognak plusz pénzhez jutni.

tyuklopas-2021.jpg

tyuklopas-2021-2.jpg

(Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ennek érdekében 2021. december 13-án a II. rendű vádlott – I. rendű társa kérésére – kibérelt egy furgont, majd az esti órákban megjelent a telepen. Ekkorra az I. rendű vádlott működésképtelenné tette a kamerarendszert, majd közölte társával, hogy a tyúkokat engedély nélkül fogják elvinni. Ettől függetlenül a II. rendű vádlott segített bepakolni a férfinak 175 darab szárnyast, majd elindultak, hogy értékesítsék az állatokat. Nem sokkal indulásuk után rendőri ellenőrzés alá vonták őket, amelynek során előkerültek az eltulajdonított tyúkok.

A lopással a tenyésztelepnek 817.425 forint kárt okoztak, amely csak részben térült meg, mivel az állatokat a madárinfluenza veszélye miatt le kellett vágni.
Az I. és II. rendű vádlottakat a bíróság bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett lopás bűntettében, amiért egyenként 440.000 forint pénzbüntetésre ítélte őket.

A büntetővégzés jogerős - tudatta honlapunkkal dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.