Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.04.25

72 éves alzheimeres nőt fosztott ki

Egy 1979-ben született pókaszepetki nő 2021. június 18-án délután 14 óra 30 perc körül megjelent egy Zalaegerszeg, Pázmány Péter utcai társasház lépcsőházi bejáratánál, és kaputelefonon felhívta az egyedül élő, 72 éves, Alzheimer-kórban szenvedő sértettet.

A nő a kaputelefont felvevő sértett nőnek azt mondta, hogy az ismerőse és jött meglátogatni, beszélgetni szeretne vele egy kicsit. A sértett – annak ellenére, hogy nem találta ismerősnek a vádlottat – beengedte őt a lépcsőházba, majd a lakásába is.

A nő bement az idős asszony lakásába, majd leült a lakás nagy szobájában a dohányzó asztal melletti kanapéra, és beszélgetést kezdeményezett a sértettel. A sértett egy kis idő múlva a szükségleteinek elvégzése végett pár percre a mellékhelyiségbe ment, amely idő alatt a sértett távollétét kihasználva a vádlott a kanapé melletti szekrénysor ajtós elemeit gyorsan átkutatta.

arany-pecsetgyuru.jpg

(A fotó illusztráció)

A nő a szekrénysor bal alsó, kétszárnyú ajtóval rendelkező kisebb elemében meg is találta a sértett értékeit – egy 29.700,- Ft értékű, rubint köves arany gyűrűt, egy 27.500,- Ft értékű arany gyűrűt, egy 72.700,- Ft értékű arany nyakláncot és 180.000,- Ft készpénzt tartalmazó műanyag dobozt, amelyet magához vett.

A tolvaj ezt követően a mellékhelyiségből kijövő sértettől elköszönt, majd az általa jogtalanul eltulajdonított értékekkel együtt gyorsan távozott a lakásból. A bűncselekménnyel a vádlott 309.900,- Ft kárt okozott a sértettnek, mely kár az eljárás során nem térült meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.