Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.27

59 éves iskolaőr bántalmazott egy ötödikest Sármelléken

Egy 1962-ben született sármelléki férfi 2020. augusztus 1. napjától volt alkalmazásban iskolaőr munkakörben. Munkavégzésének helye a Sármelléki Általános Iskola volt. A vádlott munkaköre rendvédelmi bűnmegelőzési és rendfenntartási tevékenység volt, azonban ez nem terjedt ki az iskola tanulóinak fegyelmezésére, a fegyelmezés körében testi kényszer alkalmazására.

A férfi az idén május 27-én iskolaőri szolgálatot teljesített a Sármelléki Általános Iskolában, 11 órakor fegyelmezési szándékkal odament az iskola udvarán a szünet lejártával az órára történő bemenetel céljából sorakozó 5. osztályos gyerekekhez, ahol rászólt egy kiskorú fiú sértettre, hogy maradjon csendben.

sarmellek-altalanos-iskola.jpg

(A Sármelléki Általános Iskola. Fotó: Facebook)

Az iskolaőr úgy találta, hogy felszólításának a gyerek nem tett eleget, ezért hozzá lépett, majd a tanulót a korláthoz nyomta, a gyerek nyakát megszorította és közölte vele: „ha nem leszel csendben, te kis taknyos, akkor úgy felpofozlak, hogy kerítésig elszállsz”.

Az iskolaőr ezt követően a gyerek nyakát elengedte, majd közölte vele „ha vége lesz az iskolának, az iskola területén kívül úgy fel foglak pofozni, hogy elbőgöd magad”.

Ezt követően a férfi a helyszínt elhagyta. A bántalmazás következtében kiskorú sértett a nyakán bőrpírt és a nyak zúzódását szenvedte el, amelyek gyógytartama nyolc napot nem haladja meg.

Az iskolaőr a nevelési, oktatási intézmény területén tevékenységnek ellátása során közfeladatot ellátó személy.

Az ügyben Keszthelyi Járási Ügyészség bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal hétfőn dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.