Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.13

4 milliót lopott volt munkahelyéről a kirúgott zalai futár

Egy 1994-ben született zalaegerszegi férfi elítélése után nehéz anyagi helyzetbe került és úgy gondolta, hogy helyzetéből a kiutat újabb vagyon elleni bűncselekmény elkövetése jelenti.

A vádlott korábban munkavállalója volt egy kft. sértettnek mint futár, ezért a cég zalaegerszegi telephelyén helyismerettel rendelkezett, ismerte a pénzkezelés módját és a pénz tárolási helyét is.

futar.jpg

(A fotó illusztráció. Tumisu/Pixabay)

A vádlott 2021. október 5-én 19 óra 15 perckor gyalogosan megjelent a kft. telephelyén oda a nyitott kapun keresztül bement, kihasználva azt, hogy a fuvarba készülő gépkocsivezető épp a tehergépkocsi rakodásával van elfoglalva és a zárt raktérben tartózkodik, besurrant az irodahelyiségbe, az asztalra előkészített mappát, benne 3.952.000 Ft bevétellel magához vette és a Hock János utca irányába gyalogosan távozott.

Ezt követően a mappából a készpénzt kivette, a mappát, a benne levő iratokat és az elkövetéshez használt kesztyűt pedig a Hock János utca 68. szám melletti üres telken elégette.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a napokban tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.