Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.05

24 órán belül elfogták a rovottmúltú zalai rablót

Egy 22 éves türjei fiatalember már többször volt büntetve, legutóbb  2016 január 27-én szabadult a börtönből. Miután családi körben megünnepelték a szabadulását,  elhatározta, hogy bármi áron, akár erőszakkal, de pénzt szerez. Magához vett egy hátizsákot, amibe bepakolt egy kesztyűt, egy símaszkot, egy kést, valamint váltóruhát, majd január 29-én a délutáni órákban vonattal Zalaegerszegre utazott.

 

zalaegerszeg-dohanybolt-rablas.jpg

 

A vasútállomás közelében  rögtön kinézte magának a közeli Nemzeti Dohányboltot, a közeli parkban átöltözött, fejére húzta a símaszkot, felvette a kesztyűt és magához vette a kést. Fél hét felé  bement az üzletbe,  becsukta maga után az  ajtót, és jobb kezében tartva a 15 cm pengehosszúságú konyhakést, felszólította az eladónőt, hogy   „adjon oda mindent”. A fenyegető fellépéstől az eladónő  sikoltozni kezdett, a fiatalember pedig  a pénztárgépből kivett 276.315,-Ft-ot, majd futva távozott.  A parkban felvette korábbi öltözékét, és taxival hazament.

A nyomozó hatóság a tettest  másnap elfogta, a rabolt pénzt pedig pár ezer  forint híján  megtalálta és lefoglalta.

A Zalaegerszegi  Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalember, mint különös visszaeső ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette  miatt emelt  vádat a   Zalaegerszegi   Járásbíróságon - tudatta kedden a Letenye Médiával dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. (Fotó: police.hu)