Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.10.30

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, aki nem tudta túltenni magát a szakításon, ezért rendszeresen zaklatta volt barátnőjét.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa 2021 augusztusában szakítottak. A férfi ennek tényét nem tudta elfogadni, rendszeresen kereste telefonon és személyesen a nőt a kapcsolat rendezése miatt. 2022. január 1. és március 7. között 2369 db SMS-t küldött neki és 3073 alkalommal hívta fel telefonon, illetve rendszeresen - néha ittas állapotban - megjelent a lakásánál.

sms.jpg

A megrémített nőt a munkatársa többször hazavitte munka után. Ezt a féltékeny vádlott nem vette jó néven, ezért többször megfenyegette a férfit. Egy alkalommal megvárta a parkolóban, és felé futva azt kiabálta neki, hogy megöllek, mire a férfi félelmében elhajtott a helyszínről és rendőri segítséget kért.

A vádlott tettével zaklatás vétségét valósította meg, ezért őt a bíróság 250.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős - tudatta honlapunkkal dr. Vándor Virág a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője. (A fotó illusztráció: Pixabay/niekveerlan)