Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.02.05

182 ezres kárt okozott a kocsiban egy agresszív német görkoris Vonyarcvashegyen

betort-szelvedo.jpg

 

Erőszakkal akarta kikövetelni vélt elsőbbségét...

Egy görkorcsolyás kővel dobta meg az autó szélvédőjét, hogy átmehessen előtte.
 
Egy büntetlen, ötvenes évei közepén járó német férfi 2014. május 01-én a késő délutáni órákban Vonyarcvashegyen a Rákóczi úti járdán görkorcsolyázott egy követ tartva a kezében.


Eközben a Fő úton -Balatongyörök felől Gyenesdiás irányába-közlekedett személygépkocsijával egy férfi a feleségével és gyermekeivel.

 

Amikor a terhelt a Rákóczi út – Fő út kereszteződésében a Fő út úttestjére festett zebrához ért, ráhajtott, annak ellenére, hogy ekkor a sértett által vezetett, szabályosan közlekedő gépkocsi első kerekei már a gyalogátkelőn voltak. A terhelt ebben a helyzetben - nyilvánvalóan vélt elsőbbsége kikényszerítése érdekében - a nála lévő kővel bedobta a gépkocsi szélvédőjét. A sértett ijedtségében járművét hirtelen balra rántotta, fékezett és megállt.

 

A terhelt magatartásával közvetlen veszélynek tette ki a sértett és családtagjainak testi épségét, a gépkocsiban pedig 182 423 Ft kárt okozott.

 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terhelt ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett, és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával csütörtökön Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.