Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.27

18 év fegyházat kapott nem jogerősen a szigetszentmiklósi kamaszlány gyilkosa

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 2013 tavaszán kicsalt egy 16 éves hallássérült szigetszentmiklósi lányt a Duna-partra, ahol a közeledését elutasító tinédzsert megölte - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

 

szigetszentmiklos-gyilkossag.jpg

 

Koszta János közlése szerint a most 33 éves T. Zoltánt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt találta bűnösnek a törvényszék, ugyanakkor a vádiratban szereplő aljas indokot nem látták bizonyítottnak.
Az ügyészség tényleges életfogytiglan kiszabását kezdeményezte, ezért a vád képviselője súlyosbításért fellebbezett, míg a vádlott és védője enyhítést kértek.
A lány a barátján keresztül ismerkedett meg a szintén Szigetszentmiklóson élő férfival, akivel később, a barátjával történt szakítás után is tartotta a kapcsolatot. Főként a világhálón keresztül „beszélgettek”. Míg az elhagyott tinédzser információkat várt a férfitől volt kedveséről, addig a későbbi vádlott reménykedett, hogy van „esélye” az egyedül maradt lánynál. Azzal hitegette őt, hogy segít létrehozni egy találkozót az exbaráttal, addig is pénzt és aranyat kért a lánytól az információkért cserébe. Emellett közeledni próbált a neki régóta tetsző hallássérült fiatalhoz, de „udvarlása” nem talált fogadtatásra.

 

szigetszentmiklos-gyilkossag-0.jpg


A vád szerint a férfi 2013. április 10-én azzal az ürüggyel csalta a tinédzsert a Duna-partra, hogy ott délután ismét találkozhat a szerelmével, ám a randevúból nem lett semmi. T. Zoltán – kihasználva, hogy kettesben vannak – nyíltan közölte: valójában ő szeretne járni a lánnyal. Az ismételt visszautasítás után győzködni próbálta a fiatalt, ő azonban megfenyegette: ha továbbra is zaklatja, szól a szüleinek.
A férfi ekkor megragadta, a földre rántotta és fojtogatta, majd egy téglával többször a fejére sújtott. A lány a helyszínen meghalt. A holttestet a férfi a közelben talált gumiabroncsokkal fedte be.
Az áldozat családja még aznap este bejelentette az eltűnést, a holttestet másnap a Baptista Szeretetszolgálat kutyás mentőegysége találta meg.

(Fotók: Facebook)