Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.17

175 lopott tyúkot találtak egy autóban a zalai zsaruk

Az ügy I. rendű vádlottja, aki élettársa a zalavári baromfi tenyésztelepen telepvezetőként dolgozó hölgynek, 2021 decemberében elhatározta, hogy mivel élettársa nem részesült év végi külön juttatásban, a telepről tyúkokat fog eltulajdonítani, majd azokat értékesíteni fogja.

A férfi megkérte ismerősét, II. rendű vádlottat, hogy béreljen egy kistehergépkocsit, majd 2021. december 13. napján 19 óra 30 perc körüli időben megjelentek a telepen, ahol I. rendű vádlott a baromfitelepen működő kamerarendszert a tápegység kihúzásával üzemképtelenné tette, majd amikor megérkezett II. rendű vádlott, kinyitotta a kaput, ezután pedig a 2. számú istállóhoz mentek.

tyuklopas-2021.jpg

tyuklopas-2021-2.jpg

Itt a férfi közölte társával, hogy nincs engedélye a tyúkok elvitelére, majd ketten bepakoltak összesen 175 db fehér tollazatú, 1,5 – 2 kg súlyú tyúkot, és a telepet elhagyva elindultak Zalavárra, hogy ismeretlen személyeknek értékesítsék az eltulajdonított tyúkokat. Zalavár külterületén 20 óra 27 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vonták a gépjárművet, mely során a kishaszonjármű csomagteréből előkerült a 175 db élő tyúk.

A két férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a Keszthelyi Járásbíróságon a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség címzetes fellebbviteli  főügyészségi ügyésze, helyettes szóvivője. Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Előzmények itt: Százhetvenöt tyúkot loptak Zalában.