Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.18

15 éves fiú ütött el egy gyalogost Keszthelyen

Egy 2006-ban született keszthelyi fiú az idén július 12-én délben segédmotor-kerékpárjával közlekedett Keszthelyen a Mártírok útján. Haladása során figyelmetlenségből későn észlelte, hogy a Mártírok útja 1. szám előtti kijelölt gyalogosátkelőhely előtt a vele azonos irányban közlekedő tehergépkocsi már megállt, hogy a gyalogosátkelőhelyen az úttesten neki jobbról balra áthaladni szándékozónőnek elsőbbséget biztosítson.

Hogy a már álló tehergépkocsival történő ütközést elkerülje, jobbra kormányozta a segédmotor-kerékpárt, azzal elhaladt az álló tehergépkocsi jobb oldala mellett és járműve elejével elütötte a gyalogosátkelőhelyen az átkelést éppen megkezdeni szándékozó nőt, aki az ütközés következtében az úttestre esett. A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, sérüléseinek gyógytartama összesen 50 napban határozható meg.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat a napokban - közölte honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

birosag.jpg