Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.08.26

14 éves fiú ellen emeltek vádat Zalában

2014 december 31.-én töltötte be a 14.életévét, de már kétszer került összeütközésbe a törvénnyel egy keszthelyi fiatalember.

A terhelt 2015 február 17-én egy lenti általános iskola udvarán meglátta korábbi haragosát, ezért megkergette, aki az iskola épületébe menekült.

 

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpg

 

Ezután a sértett barátaival megerősödve kiment az utcára, és szóváltásba kerültek a terhelttel. A terhelt elkapta egyikük torkát, szorongatta, mire a sértett és barátai őrá támadtak. A cselekmény alkalmas volt a  garázdaság vétségének megállapítására, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terheltet megrovásban részesítette.

 

Alig telt el egy hónap, amikor fiatalkorú terhelt 2015. március 30-án a délelőtti órákban Lenti Parkerdő területén a Vadvirág tanösvényen kihelyezett ismeretterjesztő táblákat megrongálta, egyes elemeket kitört, letört, és néhány darabot el is vitt magával, a tanösvény végén lévő fahinta felfüggesztését pedig leszakította.

 

A cselekményt követően a terheltet az igazoltató rendőrjárőr elfogta. Cselekményével a terhelt 160 000 Ft kárt okozott.

 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terhelt ellen rongálás vétsége miatt emelt vádat a Lenti Járásbíróságon - tudatta a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.