Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.31

1 hónap alatt 120 parfümöt loptak el Zala és Vas megyei drogériákból

A Zalaegerszegi Járásbíróság a március 30-án megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott azon férfivel és nővel szemben, akik többnyire drogériákat választottak a lopásuk helyszínéül.

A vádlottak 2020 tavaszán Zala és Vas megyei drogériákból egy hónap leforgása alatt 120 parfümöt tulajdonítottak el. Volt olyan hely, ahonnan a férfi és a nő több mint 20 termékkel távoztak. Egy alkalommal a biztonsági őr megfigyelte és a bejáratnál megállította a párt, így 14 darab parfümöt végül nem sikerült kivinniük az üzletből. Emellett két másik boltból nadrágokat és kozmetikai termékeket loptak el több mint 110.000 forint értékben. Az árukat a táskájukba, ruházatukba rejtették, vagy egy másik táskával takarták le.

 

hamis-parfum.jpg

(A fotó illusztráció)

 

A vádlottak 12 alkalommal közel 1.380.000 forint kárt okoztak, amelyből 187.486 forint megtérült.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a történteket elismerő vádlottakat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett lopás bűntettében, mint társtettest, továbbá a férfit 2 rendbeli lopás vétségében, a nőt pedig lopás vétségében, mint bűnsegéd. Ezért a többszörösen visszaeső férfit - aki feltételes szabadságra nem bocsátható - 2 év fegyházbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlását, míg a nőt 300 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítéletet a vádlottak és védőik, valamint az ügyész tudomásul vette, így az jogerős - tudatta honlapunkkal dr. Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.