Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÍRÓSÁG

 

Cikkek

2015.10.09

Külföldi embercsempész bűnszervezet tagjait ítélték el Lentiben

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

letenye-embercsempesz.jpgA többórás út alatt a menedékkérőknek sem élelmet, sem vizet nem biztosítottak, szükségleteik elvégzése érdekében sem álltak meg, végig a teherautó padlólemezén ülve szállították őket. Az egyik vádlott az úton személyautóval "előfutóként" haladt, hogy a rendőri ellenőrzésre figyelmeztesse a teherautóban ülőket.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.08

Gyilkosság miatt állt bíróság elé egy nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-gyilkossag.jpgMiután a nő már nem lélegzett, B. Tamás felfektette az ágyra, meztelenre vetkőztette és közösült a halott asszonnyal. A holttestet nagyjából két héttel később találta meg a fiú apja, de az erősen oszlásnak indult tetem alapján az orvosszakértői vizsgálat nem tudott olyan nyomokat találni, amelyek erőszakos halálra utaltak volna.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.08

Dilettáns pénzhamisítók buktak le Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

uj-tizezres.jpgAz ismerőse jóhiszeműen a 10.000,-Ft-os bankjegyutánzatot megpróbálta felváltatni, ahol a pultos észlelte, hogy a bankjegy nem valódi, ezért értesítette a rendőrséget.

 
Teljes bejegyzés

2015.09.22

Bíróság elé megy a becsehelyi Casanova

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

csalo-casanova.jpgÁlnéven mutatkozott be, és valótlan adatokat közölt, így azt, hogy német állampolgár, Frankfurtban született, jogot tanult, családja külföldön él, egy, az édesapja tulajdonában lévő cégnél dolgozik, s emellett autók exportjával és
importjával foglalkozik.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.26

14 éves fiú ellen emeltek vádat Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpg

A terhelt 2015 február 17-én egy lenti általános iskola udvarán meglátta korábbi haragosát, ezért megkergette, aki az iskola épületébe menekült.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.18

Az igazgató ellen emeltek vádat a 10 éves zalaegerszegi kisfiú halála miatt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kisfiura-dolt-focikapu-zalaegerszeg.jpg2014. júliusában a központ sportpályáján futballozott egy család kiskorú gyermekükkel a kapuban. Ennek során a sportkapu kibillent egyensúlyából és rádőlt a gyermekre, aki az elszenvedett súlyos sérülések következtében elhunyt.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

Halálos áramütés miatt emeltek vádat egy karbantartó ellen Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

halalos-aramutes.jpgA vizsgálat kiderítette, hogy a telefonközpont termében az egyik lámpasor fénycsőarmatúráit még 1994-es felszerelésükkor hibásan rögzítették. A védővezeték helyére a fázist kötötték, így pedig az egész lámpatest feszültség alá került.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

Letartóztatták az élettársát lovas kocsihoz láncoló férfit

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lovaskocsi_1.jpgA rövid láncon mozogni alig tudó nőt ostorral többször megütötte és egy vödör vízzel leöntötte, majd magára hagyta. A helyszínre érkező rendőrök felszólítására a férfi levette a lakatot és a láncot élettársáról.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.09

Szívinfarktus miatt halt meg a beteg, akit nem látott el megfelelően az ügyeletes orvos

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szivinfarktus.jpgAz ügyészség vádat emelt egy 59 éves orvossal szemben, aki a vádirat szerint nem utalta kórházba az általa a reggeli órákban sürgősséggel megvizsgált beteget, ezért az idős férfi -a nem diagnosztizált koszorúér-elzáródás miatt - aznap délután meghalt.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.04

Fegyházból szabadulva követett el újabb bűncselekményeket egy nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

okol.jpgA korábbi büntetésével kérkedő, erejét fitogtató férfi idén márciusban egy nagykanizsai szupermarket előtt többekkel italozott, de agresszívé vált és egyik  társát többször megveréssel fenyegette, bár akkor a verekedést a többiek megakadályozták

 
Teljes bejegyzés

2015.07.16

Disznókkal etették meg a lómaradványokat

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lohus-botrany.jpgVádat emeltek a lóhúsbotrány gyanúsítottjai ellen, négy ember ellen letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt az ügyészség. Budapesti húsboltokban lóhúst és rossz minőségű marhahúst árusítottak kiváló minőségű marhahúsként.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.11

Továbbra is előzetesben marad a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság gyanúsítottja

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-gyilkossag-elozetes-1.jpgA bíróság szerint a cselekmény életfogytig tartó szabadságveszéssel fenyeget, megalapozottan feltehető, hogy a vádlott jelenléte az eljárási cselekményeknél más módon nem biztosított.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.08

Pisztoly csövét dugta barátnője szájába a féltékeny nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

gazpisztoly.jpgA pisztolyt a sértett fejéhez nyomta és követelte az üzenetek előhívását. A sértettet kérése ellenére sem engedte haza, a menekülni próbáló sértettet megragadta, táskája tartalmát földre borította, telefonját földhöz vágta, a sértettet pedig a hálószobába tuszkolta.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.24

Bombariadó a Zalaegerszegi Törvényszéken

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-torvenyszek.jpgSzerdán nem sokkal 11 óra előtt egy ismeretlen személy telefonált a Zalaegerszegi Törvényszékre, s közölte: „Bombát helyeztem el az épületben, s az 10 perc múlva robban...”.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.22

Kamuból riasztották a Lenti tűzoltókat

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lenti-tuzoltosag.jpgAz esettel összefüggésben a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szabálysértési feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon, amely az ügy kivizsgálását követően megküldte az iratokat a Lenti Járásbíróságra, ahol pénteken született meg az elsőfokú döntés.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.19

Zárt tárgyaláson ítéltek el Nagykanizsán egy fegyverrel autót lopó férfit és nevelt lányát

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-fegyver.jpgA férfi riasztópisztollyal arra kényszerített egy, az autójába éppen beszállni akaró nőt, hogy adja át a kulcsot és üljön be a kocsiba. Ezután a lány hátra ült, és a pisztollyal fenyegette a 33 éves nőt. Indulásuk után nem sokkal megálltak, és a férfi felszólította a nőt, hogy szálljon ki, és adja oda a táskáját.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.02

Lövésekkel sem lehetett megállítani a rendőröket veszélyeztető autóst

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpgA másik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel el tudott menekülni. Menet közben kereket cserélt, és csak egy órával később, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.28

Trükkös történetek firnyákos zalaiakról

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

jogositvany-ervenyessegi-ido.jpgAz 57 éves zalaegerszegi férfi vezető engedélyét 2014. december 17.-én a Trentói Autópálya Rendőrség járőrei Olaszországban, a Brenner A22 autópályán szabálysértés elkövetése miatt elvették.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.20

Bírót sértegetett, fegyőrre támadt egy elítélt a kanizsai bíróságon

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-birosag-beleptetorendszer-1.jpgA büntetés-végrehajtási őr a vádlottat megbilincselve, vezetőszáron kísérte ki, a vádlott az ajtóban azonban dulakodni kezdett vele, a felszólításoknak nem engedelmeskedett, aktívan ellenállt, megbilincselt kezével hadonászva megsértette a fegyőr kezét, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.19

Terepjáróval akartak elgázolni egy nagykanizsai lovast

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lovas-uldozes.jpgMiután a lovas látta, hogy a zöld terepjáróban haragosai ülnek, kitért az autó elől és ügetve Kisrécse felé indult. A gépkocsit vezető 27 éves férfi és a mellette ülő 52 éves apja követték őt. Amikor mellé értek, az apa megfenyegette - "Most ki fogunk nyírni!" -, a fiának pedig azt mondta, hogy üsse el.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.14

Off roados versenyszervező ellen emeltek vádat környezetkárosítás miatt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

off-road-termeszetkarositas.jpgVádat emeltek gondatlanságból elkövetett környezetkárosítás vétsége és más bűncselekmény miatt egy keceli férfi ellen, mert az általa szervezett off-road autóverseny tönkretette több, fokozottan védett madár élőhelyét, és elpusztult egy ikergidákkal vemhes őz is

 
Teljes bejegyzés

2015.05.09

Brutális rablás Keszthelyen - Két 21 éves "fiatal" támadt az idős házaspárra

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

keszthely-rablas.jpgA terheltek símaszkban rárontottak a sértettekre, egyikük a férfit támadta meg, nyomban ráugrott, a mellkasára térdelt és kezével lefogta mindkét kezét. Eközben a társa megragadta a nő karját és rákiáltott, hogy „ide a pénzt”.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.09

Idős asszony halála miatt emeltek vádat egy szociális ápolóval szemben

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szocialis-otthon.jpgAnnak ellenére, hogy a fürdetőszék biztonságosan csak speciális tartozékaival volt mozgatható, a vádlott az eszközt – a benne ülő sértettel együtt – belökte a helyiségbe. A lökés hatására a szabadon guruló szék felborult, és a sértettel hanyatt esett.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.06

Fémdekektoros kapu, csomagvizsgálat a kanizsai bíróságon

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-birosag-beleptetorendszer-1.jpgBár a tárgyalótermekben vészhívó működik, s kamera pásztázza a tereket, az épületbe lépéskor az állampolgárok eddig nem estek át ellenőrzésen. Így fordulhatott elő korábban például, hogy a tárgyalás közben egy fegyver esett ki a vádlott zsebéből, vagy hogy késsel ”felszerelkezve” érkeztek az ügyfelek a bíróságra.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.05.06

Állatkínzás Zalában - Ki kellett operálni a kiéhezett kutya nyakából a láncot

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

allatkinzas-1.jpgA kutya állatorvosi vizsgálata során megállapították, hogy a nyaka tele van sérülésekkel, sebekkel. A vaslánc annyira belenőtt az eb sebeibe, hogy azt csak műtéttel lehetett eltávolítani. A kutyát 2012-ben oltották be utoljára, azonosító chipje nem volt.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.04

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség az M7-esen Lamborghinivel száguldozó férfi ügyében

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lamborghini-m7-1.jpgBörtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.30

Alkohol és emberölés Zalaegerszegen

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

sziven-szurta.jpgA kiérkező mentők a férfit újraélesztették, állapotát stabilizálták, a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára beszállították, ahol azonban a keringése leállt, és elhunyt.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.21

Szétlopták Nagykanizsát a fémtolvajok

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

femtolvaj.jpgTerhükre róható többek között a nagykanizsai ún. Vasember ház ereszcsatornájának, valamint egy Erzsébet téri bank tetőszerkezete alatt található réz lemezek eltulajdonítása is.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.04.21

504 egyesületet, alapítványt vert át egy Nagykanizsára bejegyzett kft

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-palyazati-csalas.jpg

 

Egy férfi kft.-t alapított Nagykanizsán hogy pályázattal vissza nem térítendő támogatást ígérjen költségtérítés fejében...

 
Teljes bejegyzés

2015.04.14

Elraboltak egy strómant Nagykanizsáról

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

rendorseg-akcio.jpg

 

A névleges ügyvezető meglopta a céget, a tényleges pedig krimibe illő akcióval próbálta meg a pénzt visszaszerezni.

 
Teljes bejegyzés