Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÍRÓSÁG

 

Cikkek

2016.03.01

10 éves kisfiú halt meg Zalaegerszegen

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kisfiura-dolt-focikapu-zalaegerszeg.jpgNem jogerősen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság az egyik művelődési központ volt vezetőjét, mert a hozzá tartozó szabadidőközpontban egy kidőlt futballkapu halálra sújtott egy 10 éves fiút még 2014 nyarán.

 
Teljes bejegyzés

2016.02.22

Számszeríjjal ölte meg szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szamszerij.jpgSzámszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr, az állat tetemét zsákba tette és a város szélén kidobta.

 
Teljes bejegyzés

2016.02.10

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy korrupt földhivatali ügyintézőt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

foldhivatal.jpgA bíróság a 34 éves férfit előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett - a korábbi három év helyett - öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

 
Teljes bejegyzés

2016.01.26

Mentőautóban támadt rendőrre egy részeg férfi Lentiben

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

mentok.jpgErre a férfi  azt üvöltötte, hogy  ” Ki a k....  anyád vagy te?”,  belemarkolt a rendőr ruházatába, megrántotta, melynek következtében a kabát zippzárja  is kiszakadt. 

 
Teljes bejegyzés

2015.12.13

Kanizsai Bonnie & Clyde: enyhébb ítélet született

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

Másodfokon enyhébb ítélet született a jármű önkényes elvételével és személyi szabadság megsértésével vádolt férfivel szemben.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.12

Rendőr lőtt rá Zalaegerszegen: 3 év fegyházat kapott

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpgHivatalos személy elleni erőszak bűntettében és közúti veszélyeztetés bűntettében találta bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság azt vádlottat, aki a zalaegerszegi  Penny áruháznál történt lövöldözés kapcsán került bíróság elé.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.02

Telefonokkal csalt az egerszegi roma önkormányzat elnökhelyettese

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

telefonokkal-csalt.jpgA vád szerint a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat társadalmi megbízatású elnökhelyettese a múlt év tavaszán a szervezet nevében kezdőrészlet nélkül - vagy jelképes kezdőösszeg befizetése után - nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, majd értékesítette őket.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.01

Három napon át tárgyalják a zalaegerszegi gimnazista gyilkosának ügyét

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-gyilkossag-elozetes-1.jpgA vádlott és a sértett a Parkerdő egy kivilágítatlan, fás-erdős részére mentek. A séta és beszélgetés közben a vádlott megragadta a sértettet, ököllel többször is megütötte a lány fejét, arcát, aki térdre esett.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.19

Félmilliós pénzbüntetésre ítélték a becsehelyi vízműtelepi mérgezés miatt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

molnari-vizmu-mergezes.jpgA Nagykanizsai Járásbíróságon tárgyalt eset még tavaly március 4-én történt a becsehelyi vízműtelepen. A vádlott foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt állt bíróság előtt.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.18

Majdnem belehalt sérüléseibe a Lentiben kirabolt idős néni

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lenti-rablotamadas.jpgA már többször is büntetett, jelenleg is felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfi májusban tört be Lentiben egy 85 éves asszony otthonába. Az erősen ittas férfi a családi ház nyári konyhájában magához vett ötven tojást és két doboz sört, majd a lakóházba is behatolt, ahol három liter bort és három csomag kávét szedett össze.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.13

Az ügyészség szerint is durva a borosgazda 7 éves börtönbüntetése

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

fagyallos-bor.jpgA bíró több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.11.10

Kukkolás: női wc-be szereltek kamerát egy zalaegerszegi munkahelyen

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kukkolo-noi-wc.jpgA férfi 2015. március 26-án a kamerát bevitte a munkahelyére, de meggondolta magát és úgy döntött, hogy a kamerát inkább a női WC-ben rejti el, hogy intim helyzetekben tudja a kolléganőit megfigyelni.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.09

Rendőröket akartak megvesztegetni Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

rendorseg-vesztegetes.jpgEzt a vádlott nem fogadta el, és 2 db 10.000 Ft-os bankjegyet nyújtott át a rendőröknek, mondván, „rendezzük le a dolgot.” A  rendőrök közölték vele, hogy tegye el a pénzt, majd előállították.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.20

Szokatlanul nagy vérveszteség: elítéltek két nőgyógyászt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

bilincs.jpgEgy-egy év, felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek kedden, nem jogerősen két szekszárdi nőgyógyászt, mert egy várandós nő halálát okozták a Tolna Megyei Balassa János Kórházban.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.13

Pénzmosoda volt, nem piramisjáték - mondta az egykori kanizsai valutaváltósból brókerré lett Kulcsár Atttila

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

brokerbotrany-kulcsar-attila.jpgKulcsár Attila kiemelte: ügyfelei többségét nem érdekelte, mit csinál a pénzükkel, csak az volt az elvárás, hogy készpénzt lássanak belőle, amikor szükségük van rá. A bróker cserébe a jutalék mellett azt kérte, hadd használhassa a rendelkezésére bocsátott pénzeszközöket.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.09

Kegyetlen módon végzett a 18 éves érettségi előtt álló zalaegerszegi lánnyal

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-parkerdo-gyilkossag.jpgA fiatalok április 11-én este Zalaegerszeg belvárosában találkoztak, majd a parkerdőig sétáltak. Ott a férfi rövid beszélgetés után a lányra támadt, ököllel ütötte, fojtogatta, majd késsel többször megszúrta.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.09

Külföldi embercsempész bűnszervezet tagjait ítélték el Lentiben

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

letenye-embercsempesz.jpgA többórás út alatt a menedékkérőknek sem élelmet, sem vizet nem biztosítottak, szükségleteik elvégzése érdekében sem álltak meg, végig a teherautó padlólemezén ülve szállították őket. Az egyik vádlott az úton személyautóval "előfutóként" haladt, hogy a rendőri ellenőrzésre figyelmeztesse a teherautóban ülőket.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.08

Gyilkosság miatt állt bíróság elé egy nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-gyilkossag.jpgMiután a nő már nem lélegzett, B. Tamás felfektette az ágyra, meztelenre vetkőztette és közösült a halott asszonnyal. A holttestet nagyjából két héttel később találta meg a fiú apja, de az erősen oszlásnak indult tetem alapján az orvosszakértői vizsgálat nem tudott olyan nyomokat találni, amelyek erőszakos halálra utaltak volna.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.08

Dilettáns pénzhamisítók buktak le Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

uj-tizezres.jpgAz ismerőse jóhiszeműen a 10.000,-Ft-os bankjegyutánzatot megpróbálta felváltatni, ahol a pultos észlelte, hogy a bankjegy nem valódi, ezért értesítette a rendőrséget.

 
Teljes bejegyzés

2015.09.22

Bíróság elé megy a becsehelyi Casanova

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

csalo-casanova.jpgÁlnéven mutatkozott be, és valótlan adatokat közölt, így azt, hogy német állampolgár, Frankfurtban született, jogot tanult, családja külföldön él, egy, az édesapja tulajdonában lévő cégnél dolgozik, s emellett autók exportjával és
importjával foglalkozik.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.26

14 éves fiú ellen emeltek vádat Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpg

A terhelt 2015 február 17-én egy lenti általános iskola udvarán meglátta korábbi haragosát, ezért megkergette, aki az iskola épületébe menekült.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.18

Az igazgató ellen emeltek vádat a 10 éves zalaegerszegi kisfiú halála miatt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kisfiura-dolt-focikapu-zalaegerszeg.jpg2014. júliusában a központ sportpályáján futballozott egy család kiskorú gyermekükkel a kapuban. Ennek során a sportkapu kibillent egyensúlyából és rádőlt a gyermekre, aki az elszenvedett súlyos sérülések következtében elhunyt.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

Halálos áramütés miatt emeltek vádat egy karbantartó ellen Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

halalos-aramutes.jpgA vizsgálat kiderítette, hogy a telefonközpont termében az egyik lámpasor fénycsőarmatúráit még 1994-es felszerelésükkor hibásan rögzítették. A védővezeték helyére a fázist kötötték, így pedig az egész lámpatest feszültség alá került.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

Letartóztatták az élettársát lovas kocsihoz láncoló férfit

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lovaskocsi_1.jpgA rövid láncon mozogni alig tudó nőt ostorral többször megütötte és egy vödör vízzel leöntötte, majd magára hagyta. A helyszínre érkező rendőrök felszólítására a férfi levette a lakatot és a láncot élettársáról.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.09

Szívinfarktus miatt halt meg a beteg, akit nem látott el megfelelően az ügyeletes orvos

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szivinfarktus.jpgAz ügyészség vádat emelt egy 59 éves orvossal szemben, aki a vádirat szerint nem utalta kórházba az általa a reggeli órákban sürgősséggel megvizsgált beteget, ezért az idős férfi -a nem diagnosztizált koszorúér-elzáródás miatt - aznap délután meghalt.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.04

Fegyházból szabadulva követett el újabb bűncselekményeket egy nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

okol.jpgA korábbi büntetésével kérkedő, erejét fitogtató férfi idén márciusban egy nagykanizsai szupermarket előtt többekkel italozott, de agresszívé vált és egyik  társát többször megveréssel fenyegette, bár akkor a verekedést a többiek megakadályozták

 
Teljes bejegyzés

2015.07.16

Disznókkal etették meg a lómaradványokat

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lohus-botrany.jpgVádat emeltek a lóhúsbotrány gyanúsítottjai ellen, négy ember ellen letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt az ügyészség. Budapesti húsboltokban lóhúst és rossz minőségű marhahúst árusítottak kiváló minőségű marhahúsként.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.11

Továbbra is előzetesben marad a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság gyanúsítottja

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-gyilkossag-elozetes-1.jpgA bíróság szerint a cselekmény életfogytig tartó szabadságveszéssel fenyeget, megalapozottan feltehető, hogy a vádlott jelenléte az eljárási cselekményeknél más módon nem biztosított.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.08

Pisztoly csövét dugta barátnője szájába a féltékeny nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

gazpisztoly.jpgA pisztolyt a sértett fejéhez nyomta és követelte az üzenetek előhívását. A sértettet kérése ellenére sem engedte haza, a menekülni próbáló sértettet megragadta, táskája tartalmát földre borította, telefonját földhöz vágta, a sértettet pedig a hálószobába tuszkolta.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.24

Bombariadó a Zalaegerszegi Törvényszéken

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-torvenyszek.jpgSzerdán nem sokkal 11 óra előtt egy ismeretlen személy telefonált a Zalaegerszegi Törvényszékre, s közölte: „Bombát helyeztem el az épületben, s az 10 perc múlva robban...”.

 
Teljes bejegyzés