Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÍRÓSÁG

 

Cikkek

2015.08.18

Az igazgató ellen emeltek vádat a 10 éves zalaegerszegi kisfiú halála miatt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kisfiura-dolt-focikapu-zalaegerszeg.jpg2014. júliusában a központ sportpályáján futballozott egy család kiskorú gyermekükkel a kapuban. Ennek során a sportkapu kibillent egyensúlyából és rádőlt a gyermekre, aki az elszenvedett súlyos sérülések következtében elhunyt.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

Halálos áramütés miatt emeltek vádat egy karbantartó ellen Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

halalos-aramutes.jpgA vizsgálat kiderítette, hogy a telefonközpont termében az egyik lámpasor fénycsőarmatúráit még 1994-es felszerelésükkor hibásan rögzítették. A védővezeték helyére a fázist kötötték, így pedig az egész lámpatest feszültség alá került.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.14

Letartóztatták az élettársát lovas kocsihoz láncoló férfit

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lovaskocsi_1.jpgA rövid láncon mozogni alig tudó nőt ostorral többször megütötte és egy vödör vízzel leöntötte, majd magára hagyta. A helyszínre érkező rendőrök felszólítására a férfi levette a lakatot és a láncot élettársáról.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.09

Szívinfarktus miatt halt meg a beteg, akit nem látott el megfelelően az ügyeletes orvos

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szivinfarktus.jpgAz ügyészség vádat emelt egy 59 éves orvossal szemben, aki a vádirat szerint nem utalta kórházba az általa a reggeli órákban sürgősséggel megvizsgált beteget, ezért az idős férfi -a nem diagnosztizált koszorúér-elzáródás miatt - aznap délután meghalt.

 
Teljes bejegyzés

2015.08.04

Fegyházból szabadulva követett el újabb bűncselekményeket egy nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

okol.jpgA korábbi büntetésével kérkedő, erejét fitogtató férfi idén márciusban egy nagykanizsai szupermarket előtt többekkel italozott, de agresszívé vált és egyik  társát többször megveréssel fenyegette, bár akkor a verekedést a többiek megakadályozták

 
Teljes bejegyzés

2015.07.16

Disznókkal etették meg a lómaradványokat

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lohus-botrany.jpgVádat emeltek a lóhúsbotrány gyanúsítottjai ellen, négy ember ellen letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt az ügyészség. Budapesti húsboltokban lóhúst és rossz minőségű marhahúst árusítottak kiváló minőségű marhahúsként.

 
Teljes bejegyzés

2015.07.11

Továbbra is előzetesben marad a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság gyanúsítottja

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-gyilkossag-elozetes-1.jpgA bíróság szerint a cselekmény életfogytig tartó szabadságveszéssel fenyeget, megalapozottan feltehető, hogy a vádlott jelenléte az eljárási cselekményeknél más módon nem biztosított.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.07.08

Pisztoly csövét dugta barátnője szájába a féltékeny nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

gazpisztoly.jpgA pisztolyt a sértett fejéhez nyomta és követelte az üzenetek előhívását. A sértettet kérése ellenére sem engedte haza, a menekülni próbáló sértettet megragadta, táskája tartalmát földre borította, telefonját földhöz vágta, a sértettet pedig a hálószobába tuszkolta.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.24

Bombariadó a Zalaegerszegi Törvényszéken

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-torvenyszek.jpgSzerdán nem sokkal 11 óra előtt egy ismeretlen személy telefonált a Zalaegerszegi Törvényszékre, s közölte: „Bombát helyeztem el az épületben, s az 10 perc múlva robban...”.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.22

Kamuból riasztották a Lenti tűzoltókat

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lenti-tuzoltosag.jpgAz esettel összefüggésben a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szabálysértési feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon, amely az ügy kivizsgálását követően megküldte az iratokat a Lenti Járásbíróságra, ahol pénteken született meg az elsőfokú döntés.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.19

Zárt tárgyaláson ítéltek el Nagykanizsán egy fegyverrel autót lopó férfit és nevelt lányát

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-fegyver.jpgA férfi riasztópisztollyal arra kényszerített egy, az autójába éppen beszállni akaró nőt, hogy adja át a kulcsot és üljön be a kocsiba. Ezután a lány hátra ült, és a pisztollyal fenyegette a 33 éves nőt. Indulásuk után nem sokkal megálltak, és a férfi felszólította a nőt, hogy szálljon ki, és adja oda a táskáját.

 
Teljes bejegyzés

2015.06.02

Lövésekkel sem lehetett megállítani a rendőröket veszélyeztető autóst

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpgA másik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel el tudott menekülni. Menet közben kereket cserélt, és csak egy órával később, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.28

Trükkös történetek firnyákos zalaiakról

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

jogositvany-ervenyessegi-ido.jpgAz 57 éves zalaegerszegi férfi vezető engedélyét 2014. december 17.-én a Trentói Autópálya Rendőrség járőrei Olaszországban, a Brenner A22 autópályán szabálysértés elkövetése miatt elvették.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.20

Bírót sértegetett, fegyőrre támadt egy elítélt a kanizsai bíróságon

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-birosag-beleptetorendszer-1.jpgA büntetés-végrehajtási őr a vádlottat megbilincselve, vezetőszáron kísérte ki, a vádlott az ajtóban azonban dulakodni kezdett vele, a felszólításoknak nem engedelmeskedett, aktívan ellenállt, megbilincselt kezével hadonászva megsértette a fegyőr kezét, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.19

Terepjáróval akartak elgázolni egy nagykanizsai lovast

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lovas-uldozes.jpgMiután a lovas látta, hogy a zöld terepjáróban haragosai ülnek, kitért az autó elől és ügetve Kisrécse felé indult. A gépkocsit vezető 27 éves férfi és a mellette ülő 52 éves apja követték őt. Amikor mellé értek, az apa megfenyegette - "Most ki fogunk nyírni!" -, a fiának pedig azt mondta, hogy üsse el.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.14

Off roados versenyszervező ellen emeltek vádat környezetkárosítás miatt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

off-road-termeszetkarositas.jpgVádat emeltek gondatlanságból elkövetett környezetkárosítás vétsége és más bűncselekmény miatt egy keceli férfi ellen, mert az általa szervezett off-road autóverseny tönkretette több, fokozottan védett madár élőhelyét, és elpusztult egy ikergidákkal vemhes őz is

 
Teljes bejegyzés

2015.05.09

Brutális rablás Keszthelyen - Két 21 éves "fiatal" támadt az idős házaspárra

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

keszthely-rablas.jpgA terheltek símaszkban rárontottak a sértettekre, egyikük a férfit támadta meg, nyomban ráugrott, a mellkasára térdelt és kezével lefogta mindkét kezét. Eközben a társa megragadta a nő karját és rákiáltott, hogy „ide a pénzt”.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.09

Idős asszony halála miatt emeltek vádat egy szociális ápolóval szemben

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szocialis-otthon.jpgAnnak ellenére, hogy a fürdetőszék biztonságosan csak speciális tartozékaival volt mozgatható, a vádlott az eszközt – a benne ülő sértettel együtt – belökte a helyiségbe. A lökés hatására a szabadon guruló szék felborult, és a sértettel hanyatt esett.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.06

Fémdekektoros kapu, csomagvizsgálat a kanizsai bíróságon

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-birosag-beleptetorendszer-1.jpgBár a tárgyalótermekben vészhívó működik, s kamera pásztázza a tereket, az épületbe lépéskor az állampolgárok eddig nem estek át ellenőrzésen. Így fordulhatott elő korábban például, hogy a tárgyalás közben egy fegyver esett ki a vádlott zsebéből, vagy hogy késsel ”felszerelkezve” érkeztek az ügyfelek a bíróságra.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.05.06

Állatkínzás Zalában - Ki kellett operálni a kiéhezett kutya nyakából a láncot

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

allatkinzas-1.jpgA kutya állatorvosi vizsgálata során megállapították, hogy a nyaka tele van sérülésekkel, sebekkel. A vaslánc annyira belenőtt az eb sebeibe, hogy azt csak műtéttel lehetett eltávolítani. A kutyát 2012-ben oltották be utoljára, azonosító chipje nem volt.

 
Teljes bejegyzés

2015.05.04

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség az M7-esen Lamborghinivel száguldozó férfi ügyében

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lamborghini-m7-1.jpgBörtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.30

Alkohol és emberölés Zalaegerszegen

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

sziven-szurta.jpgA kiérkező mentők a férfit újraélesztették, állapotát stabilizálták, a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára beszállították, ahol azonban a keringése leállt, és elhunyt.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.21

Szétlopták Nagykanizsát a fémtolvajok

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

femtolvaj.jpgTerhükre róható többek között a nagykanizsai ún. Vasember ház ereszcsatornájának, valamint egy Erzsébet téri bank tetőszerkezete alatt található réz lemezek eltulajdonítása is.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.04.21

504 egyesületet, alapítványt vert át egy Nagykanizsára bejegyzett kft

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-palyazati-csalas.jpg

 

Egy férfi kft.-t alapított Nagykanizsán hogy pályázattal vissza nem térítendő támogatást ígérjen költségtérítés fejében...

 
Teljes bejegyzés

2015.04.14

Elraboltak egy strómant Nagykanizsáról

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

rendorseg-akcio.jpg

 

A névleges ügyvezető meglopta a céget, a tényleges pedig krimibe illő akcióval próbálta meg a pénzt visszaszerezni.

 
Teljes bejegyzés

2015.04.01

Előzetes letartóztatásba került a Nagykanizsán fenyegetőző négy férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-fel-akartak-gyujtani-egy-bart-2.jpgA másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék 2015. március 31. napján megváltoztatta az  első fokon született kényszerintézkedési döntést négy, csoportosan elkövetett közveszélyokozás bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolt férfivel  szemben.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.27

18 év fegyházat kapott nem jogerősen a szigetszentmiklósi kamaszlány gyilkosa

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szigetszentmiklos-gyilkossag.jpg

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 2013 tavaszán kicsalt egy 16 éves hallássérült szigetszentmiklósi lányt a Duna-partra, ahol a közeledését elutasító tinédzsert megölte.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.26

Kamion a zalalövői vasúti átjáróban

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

tehervonat-gazolta-halalra.jpg

 

Egy kamion tilos jelzés, és leeresztett félsorompó ellenére hajtott a sínekre, megállt, és az arra közlekedő tehervonat csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.24

Videóra vette a közös hancúrt a zalai férfi, azzal zsarolta exbarátnőjét

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-belvaros.jpgEgy zalaegerszegi 26 éves fiatalembernek 2012. szeptemberig volt a barátnője a későbbi sértett. Kapcsolatuk alatt több erotikus tartalmú házi videó készült, melyeket a férfi a szakításukat követően megsemmisített, de erről a nő nem tudott.

 
Teljes bejegyzés

2015.03.13

Nőket fogdosott, nyilvánosan propellerezett a nagykanizsai szatír

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szatir.jpgSzámára ismeretlen fiatal lányokat,  nőket szólított le különböző indokkal az utcán. Egyesektől akitől pénzt, másoktól útbaigazítást kért, majd hirtelen mozdulattal, durván megmarkolta a mellüket, ezzel a sértettek emberi méltóságát megsértve.

 
Teljes bejegyzés