Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BÍRÓSÁG

 

Cikkek

2016.05.04

Állatkínzás miatt áll bíróság elé egy zalai rendőr

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kutyat-lott-le-szamszerijjal.jpgA férfi  – nem törődve a cselekményt észlelő szomszéd kiabálásával - a kutya tetemét egy műanyag zsákba tette, majd személygépkocsijával a Zalaegerszeg és Gellénháza közötti út mellett.

 
Teljes bejegyzés

2016.04.23

Összetörte a rendőrkocsit, el akarta ütni a rendőröket a zalai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

osszetort-rendorauto.jpgEzután  a fiatalember a rendőrök elől Türje-Batyk-Zalabér útvonalon menekült, akik követték, de  a szolgálati jármű sérülése miatt az üldözéssel  Zalabéren kénytelenek voltak felhagyni.

 
Teljes bejegyzés

2016.04.21

Zalaegerszegi dílereket fogott el a TEK - Videóval

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-tek-akcio.jpgA Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírója  mindhárom férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

 
Teljes bejegyzés

2016.04.13

Kilőtt autógumival is elhajtott a zalai rendőrök elől

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpgJogerősen három év fegyházbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit, akit tavaly januárban egy rendőri akció során az autójára leadott lövésekkel sem tudtak megállítani.

 
Teljes bejegyzés

2016.04.12

Tizenhárom csont és bőr szarvasmarhát foglaltak le a zalai zsaruk

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

keszthely-korforgalom-tehenek.jpgA szarvasmarhák a karámból kitörtek és a Bécsi kapu és a Hévízi út környékén  kóboroltak, így  veszélyeztették a közlekedés biztonságát, ezért  az útkereszteződést a rendőrségnek  le kellett zárnia, majd   megpróbálták a marhákat a bérelt telephelyre visszaterelni.

 

 
Teljes bejegyzés

2016.04.05

24 órán belül elfogták a rovottmúltú zalai rablót

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-dohanybolt-rablas.jpgA vasútállomás közelében  rögtön kinézte magának a közeli Nemzeti Dohányboltot, a közeli parkban átöltözött, fejére húzta a símaszkot, felvette a kesztyűt és magához vette a kést.

 
Teljes bejegyzés

2016.03.23

14 biztosítást kötött, majd a vonat alá feküdt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

vonatgazolas.jpgVádemelést javasol a rendőrség egy nyírkátai férfi ellen, aki a vonat alá feküdt, hogy biztosítási csalással egymilliárd forintot szerezzen meg.

 
Teljes bejegyzés

2016.03.19

Elítélték a zalaegerszegi roma önkormányzat egyik volt vezetőjét

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

telefonokkal-csalt.jpgCsalás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság a zalaegerszegi roma önkormányzat egyik volt vezetőjét, aki a tisztségét kihasználva mobiltelefonokat vett és adott el, több mint kétmillió forint kárt okozva.

 
Teljes bejegyzés

2016.03.16

Kalasnyikovval lövöldöztek a kiskunhalasi ügyészségen

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lovoldozes-kiskunhalas-ugyeszseg.jpgA támadó egy Kalasnyikov típusú géppisztollyal lépett az épületbe, és a főügyészt akarta megölni. Az irodájába azonban nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük, de közben 4-5 lövést is leadott.

 

 
Teljes bejegyzés

2016.03.12

20 év fegyház a Lentiben támadó férfinak

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lenti-rablotamadas.jpgHúsz év fegyházbüntetésre ítélt emberölés kísérlete és magánlaksértés miatt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon egy férfit, aki tavaly Lentiben csaknem halálra vert és kirabolt egy 85 éves asszonyt.

 
Teljes bejegyzés

2016.03.01

10 éves kisfiú halt meg Zalaegerszegen

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kisfiura-dolt-focikapu-zalaegerszeg.jpgNem jogerősen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság az egyik művelődési központ volt vezetőjét, mert a hozzá tartozó szabadidőközpontban egy kidőlt futballkapu halálra sújtott egy 10 éves fiút még 2014 nyarán.

 
Teljes bejegyzés

2016.02.22

Számszeríjjal ölte meg szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

szamszerij.jpgSzámszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr, az állat tetemét zsákba tette és a város szélén kidobta.

 
Teljes bejegyzés

2016.02.10

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy korrupt földhivatali ügyintézőt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

foldhivatal.jpgA bíróság a 34 éves férfit előnyért hivatali kötelezettségét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett - a korábbi három év helyett - öt évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

 
Teljes bejegyzés

2016.01.26

Mentőautóban támadt rendőrre egy részeg férfi Lentiben

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

mentok.jpgErre a férfi  azt üvöltötte, hogy  ” Ki a k....  anyád vagy te?”,  belemarkolt a rendőr ruházatába, megrántotta, melynek következtében a kabát zippzárja  is kiszakadt. 

 
Teljes bejegyzés

2015.12.13

Kanizsai Bonnie & Clyde: enyhébb ítélet született

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

Másodfokon enyhébb ítélet született a jármű önkényes elvételével és személyi szabadság megsértésével vádolt férfivel szemben.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.12

Rendőr lőtt rá Zalaegerszegen: 3 év fegyházat kapott

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpgHivatalos személy elleni erőszak bűntettében és közúti veszélyeztetés bűntettében találta bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság azt vádlottat, aki a zalaegerszegi  Penny áruháznál történt lövöldözés kapcsán került bíróság elé.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.02

Telefonokkal csalt az egerszegi roma önkormányzat elnökhelyettese

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

telefonokkal-csalt.jpgA vád szerint a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat társadalmi megbízatású elnökhelyettese a múlt év tavaszán a szervezet nevében kezdőrészlet nélkül - vagy jelképes kezdőösszeg befizetése után - nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, majd értékesítette őket.

 
Teljes bejegyzés

2015.12.01

Három napon át tárgyalják a zalaegerszegi gimnazista gyilkosának ügyét

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-gyilkossag-elozetes-1.jpgA vádlott és a sértett a Parkerdő egy kivilágítatlan, fás-erdős részére mentek. A séta és beszélgetés közben a vádlott megragadta a sértettet, ököllel többször is megütötte a lány fejét, arcát, aki térdre esett.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.19

Félmilliós pénzbüntetésre ítélték a becsehelyi vízműtelepi mérgezés miatt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

molnari-vizmu-mergezes.jpgA Nagykanizsai Járásbíróságon tárgyalt eset még tavaly március 4-én történt a becsehelyi vízműtelepen. A vádlott foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt állt bíróság előtt.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.18

Majdnem belehalt sérüléseibe a Lentiben kirabolt idős néni

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

lenti-rablotamadas.jpgA már többször is büntetett, jelenleg is felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfi májusban tört be Lentiben egy 85 éves asszony otthonába. Az erősen ittas férfi a családi ház nyári konyhájában magához vett ötven tojást és két doboz sört, majd a lakóházba is behatolt, ahol három liter bort és három csomag kávét szedett össze.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.13

Az ügyészség szerint is durva a borosgazda 7 éves börtönbüntetése

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

fagyallos-bor.jpgA bíró több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát.

 

 
Teljes bejegyzés

2015.11.10

Kukkolás: női wc-be szereltek kamerát egy zalaegerszegi munkahelyen

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

kukkolo-noi-wc.jpgA férfi 2015. március 26-án a kamerát bevitte a munkahelyére, de meggondolta magát és úgy döntött, hogy a kamerát inkább a női WC-ben rejti el, hogy intim helyzetekben tudja a kolléganőit megfigyelni.

 
Teljes bejegyzés

2015.11.09

Rendőröket akartak megvesztegetni Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

rendorseg-vesztegetes.jpgEzt a vádlott nem fogadta el, és 2 db 10.000 Ft-os bankjegyet nyújtott át a rendőröknek, mondván, „rendezzük le a dolgot.” A  rendőrök közölték vele, hogy tegye el a pénzt, majd előállították.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.20

Szokatlanul nagy vérveszteség: elítéltek két nőgyógyászt

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

bilincs.jpgEgy-egy év, felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek kedden, nem jogerősen két szekszárdi nőgyógyászt, mert egy várandós nő halálát okozták a Tolna Megyei Balassa János Kórházban.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.13

Pénzmosoda volt, nem piramisjáték - mondta az egykori kanizsai valutaváltósból brókerré lett Kulcsár Atttila

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

brokerbotrany-kulcsar-attila.jpgKulcsár Attila kiemelte: ügyfelei többségét nem érdekelte, mit csinál a pénzükkel, csak az volt az elvárás, hogy készpénzt lássanak belőle, amikor szükségük van rá. A bróker cserébe a jutalék mellett azt kérte, hadd használhassa a rendelkezésére bocsátott pénzeszközöket.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.09

Kegyetlen módon végzett a 18 éves érettségi előtt álló zalaegerszegi lánnyal

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

zalaegerszeg-parkerdo-gyilkossag.jpgA fiatalok április 11-én este Zalaegerszeg belvárosában találkoztak, majd a parkerdőig sétáltak. Ott a férfi rövid beszélgetés után a lányra támadt, ököllel ütötte, fojtogatta, majd késsel többször megszúrta.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.09

Külföldi embercsempész bűnszervezet tagjait ítélték el Lentiben

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

letenye-embercsempesz.jpgA többórás út alatt a menedékkérőknek sem élelmet, sem vizet nem biztosítottak, szükségleteik elvégzése érdekében sem álltak meg, végig a teherautó padlólemezén ülve szállították őket. Az egyik vádlott az úton személyautóval "előfutóként" haladt, hogy a rendőri ellenőrzésre figyelmeztesse a teherautóban ülőket.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.08

Gyilkosság miatt állt bíróság elé egy nagykanizsai férfi

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

nagykanizsa-gyilkossag.jpgMiután a nő már nem lélegzett, B. Tamás felfektette az ágyra, meztelenre vetkőztette és közösült a halott asszonnyal. A holttestet nagyjából két héttel később találta meg a fiú apja, de az erősen oszlásnak indult tetem alapján az orvosszakértői vizsgálat nem tudott olyan nyomokat találni, amelyek erőszakos halálra utaltak volna.

 
Teljes bejegyzés

2015.10.08

Dilettáns pénzhamisítók buktak le Zalában

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

uj-tizezres.jpgAz ismerőse jóhiszeműen a 10.000,-Ft-os bankjegyutánzatot megpróbálta felváltatni, ahol a pultos észlelte, hogy a bankjegy nem valódi, ezért értesítette a rendőrséget.

 
Teljes bejegyzés

2015.09.22

Bíróság elé megy a becsehelyi Casanova

/ Menüpont: BÍRÓSÁG

csalo-casanova.jpgÁlnéven mutatkozott be, és valótlan adatokat közölt, így azt, hogy német állampolgár, Frankfurtban született, jogot tanult, családja külföldön él, egy, az édesapja tulajdonában lévő cégnél dolgozik, s emellett autók exportjával és
importjával foglalkozik.

 
Teljes bejegyzés