Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.14

Bíróság elé megy a zalai ámokfutó

Ámokfutás a főutcán sípcsonttöréssel, és roncsokkal...

Egy 34 éves férfi 2013. december 08-án a déli órákban a Zala megyei Miháld Fő utcáján közlekedett egy teherautóval. A Fő út 135. számú ház előtt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, és járművével letörte egy ott parkoló személygépkocsi visszapillantó tükrét.
Megállás nélkül továbbment, és 150 méterrel odébb nekihajtott egy másik, az út jobb szélén
parkoló személygépkocsi hátuljának. Az ütközés hatására elmozduló autó egy előtte álló férfit a vízelvezető árokba lökött.
A terhelt noha észlelte a baleset bekövetkezését, a helyszínen nem állt meg és nem győződött
meg arról, hogy ott valaki megsérült-e, segítségnyújtásra szorul-e, hanem Zalaszentjakab
irányába továbbhaladt.
A 6832 számú úton még érintőlegesen nekiütközött a járművét előző személygépkocsi jobb hátsó részének. A személygépkocsit egy miháldi lakos vezette, aki figyelmeztetni akarta a terheltet, hogy Miháldon személyi sérüléssel járó balesetet okozott, de az utasa hiába jelzett neki, nem reagált. A terhelt csak Zalaszentjakabon állt meg.
Cselekménye során összesen 4350 métert tett meg.
Az árokba lökött sértett a bal sípcsontja térdízületi végének többszörös benyomatos törését szenvedte el, az ütközések során mind a négy érintett gépkocsi megrongálódott.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a terhelttel szemben közúti baleset okozásának vétsége és
segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával szerdán Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. (Fotó: illusztráció, nyugat.hu)