Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.02.06

Bezárkózott a kocsijába a részeg rendőr dandártábornok

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indított nyomozást a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség egy rendőr dandártábornokkal szemben - erősítette meg a Blikk és a Népszabadság információját csütörtökön az MTI-nek Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Nyomozó Ügyészség szóvivője.
A szóvivő részleteket nem közölt, arra hivatkozva, hogy az iratok vizsgálata még folyamatban van, de annyit elmondott, hogy az eset január 31-én történt.
A Blikk információi szerint a dandártábornok az M0-s autóútról a 2-es útra hajtott fel, amikor az árokba csúszott. Információik szerint a gyanúsított az Országos Rendőr-főkapitányság rendelkezési állományában van, de a Gazdasági Versenyhivatalhoz átvezényelve.
A Népszabadság ugyancsak csütörtöki számolt be arról - pontosan meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva -, hogy a tábornoknál igen erős ittasságot állapított meg a vérvizsgálat. A lap felidézte azt is, hogy a dandártábornok korábban dolgozott a Központi Bűnügyi Igazgatóságon, majd a Bűnügyi Ellátó Igazgatóságon szolgált. MTI.

 (Fotó: Blikk)
Blikk úgy tudja:"A múlt héten pénteken, miután az árokban landolt, kék villogót tett az autója tetejére, hogy a segítségére érkezők észrevegyék. Pechjére rendőrjárőrök érkeztek, akik el akarták számoltatni a sofőrt, de a férfi közölte, hogy dandártábornok, és megtagadta a szonda megfújását, sőt állítólag bezárkózott autójába. Aztán negyedóra múlva meggondolta magát, és kiszállt. Ekkor vérvételre vitték." A Blikk szerint Nagy Péter rendőr-dandártábornokról van szó.