Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.17

Szabadulna Zalaegerszeg a 9,5 milliárdból épülő még át sem adott uszodájától

A város iparűzési adójából befolyó bevételének több mint 20 százalékát jelenti összesen a jövőre átadandó új uszodakomplexum fenntartásának, valamint a városi buszközlekedés veszteségének finanszírozása, amelynek rendezéséről csütörtöki ülésén tárgyalt a város önkormányzata - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Zalaegerszeg polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) egyebek mellett arról számolt be, hogy tavasszal megnyílik a 9,5 milliárdos beruházással épülő új versenyuszoda, tanuszoda és strand, amelynek éves fenntartásából eredő vesztesége a jelenlegi számítások szerint 250 és 400 millió forint közötti összeg lehet. Jelezte, hogy a korábbi, kisebb uszoda évente 40 millió forintjába került a városnak, ezért azt kezdeményezte a közgyűlésnél, hogy - veszprémi és soproni mintára - kezdődjenek tárgyalások az uszoda állami fenntartásba vételéről és működtetéséről.

A polgármester hozzátette: jelenleg évente négymilliárd forint körül alakul a város iparűzési adóból (ipa) befolyó bevétele, vagyis ennek csaknem tíz százalékát emésztené fel egyetlen intézmény fenntartása. A képviselők elfogadták azt a javaslatát, hogy az eddigi 40 milliós összeget a költségvetésben hagyva - akár megemelve is -, járuljanak hozzá az állami fenntartáshoz azzal, hogy ebből az összegből a zalaegerszegi lakosok és szakosztályok kedvezménnyel vehessék igénybe a komplexumot - írta pénteken az állami hírszolgálat.

zalaegerszeg-versenyuszoda.png

(Az épülő zalaegerszegi uszoda. Fotó: MTI archív/Krizsán Csaba)